En klart godkänd inledning på 71 slag blev resultatet i första tävlingsronden på 16 månader för Tiger Woods på Augusta National // Foto: Getty Images

The Masters

Imponerande inledning av Tiger Woods

Gick runt på 71 slag första ronden av The Masters.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-07 Uppdaterad 2022-04-07
Skulle hans sargade högerben orka gå Augusta Nationals kuperade sträckning? Skulle svingen och närspelet räcka till efter att ha inte spelat någon ”riktig” tävling på nästan 16 månader?

Svaren på båda frågorna som många ställde sig inför Tiger Woods comeback måste besvaras med två ja.

Det var kanske inte världens mest mjuka och fjädrande steg eller smidigaste greenläsningsposition som Tiger bjöd på men när det gällde själva spelet och manövrerandet runt Augusta National var allt över förväntan.

Tiger gick runt på 71 slag (-1) utan att på något vis spela en perfekt rond. Han gjorde ett par grova missar och en del små men närspelet räddade honom oftast och totalintrycket var imponerande. Men dagen började inget vidare för Woods.

– Jag hade en hemsk uppvärmning och slog inte bollen bra. Men jag blockerade bort det och tänkte på vad min pappa brukade fråga: ”Har du uppfyllt uppgiften?” Jag var varm och jag var redo för spel. Jag gjorde två dumma misstag i rad på åttonde hålet men lyckades ta mig till röda siffror till slut och det var målet, sa Woods efter sin rond. Här är hans birdie på det 16:e hålet.

Han missade utslagen grovt på hål 14 och hål 18 och såg lite tagen ut på sluthålen. Ändå räddade han par på sista via en magisk pitch och höll sig kvar under par. Inför fredagens eftermiddagsrond blir det rehab och vila under kvällen och förmiddagen för Woods.

– Det blir mycket is, väldigt mycket is, sa han och log i intervjun efter ronden.

Hans 71 slag räcker just nu till en delad tiondeplats med andra halvan av startfältet kvar ute på banan.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Martin Strömberg • 2022-04-07
TournyttAugusta NationalThe MastersTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen