Tiger Woods vill inte ge ett hundraprocentigt besked än. Foto: Getty Images

The Masters

Tiger Woods: ”Just nu känns det som att jag kommer spela”

Tiger Woods är nästan säker på att han kommer spela The Masters, men behöver nio hål till.

Text: Eric Franzén & Olof Åsgård • 2022-04-05 Uppdaterad 2022-04-05

AUGUSTA, GEORGIA På tisdagen kom nästan det positiva besked som golfvärlden längtat efter. Tiger Woods tror att han kommer spela The Masters Tournament på Augusta National.
– Just nu känns det som att jag spelar. Ska gå nio hål till imorgon, säger Tiger Woods.

I slutet av februari 2021 kraschade Tiger Woods så illa med sin bil att det var nära att han förlorade ena benet. Att han inte blev mer skadad var bara tur, uppgav räddningspersonalen som klippte loss golfstjärnan. 

Därefter följde en intensiv sjukhusvistelse med akuta operationer följt av ansträngande och lång rehabilitering. 

Woods själv uppgav att han ville komma tillbaka till golfen igen, men medgav att det skulle ta längre tid den här gången än tidigare i karriären. 

Dels var skadorna i benet så omfattande, dels var åldern en faktor som spelade in i läkearbetet. 

I slutet av 2021 var han tillbaka på golfbanan för att spela två generationstävlingen PNC Championship med sonen Charlie. Pappa fick åka golfbil medan sonen promenerade. Tiger såg stundtals plågad ut och hade svårt att svinga naturligt med främst drivern. Men bjöd på många fina järnslag. 

Redan då väcktes hopp om att han skulle spela The Masters men Tiger själv sa så sent som i slutet av februari att han inte är där han vill vara i sin rehabilitering. 

En knapp månad gick och helt plötsligt började han spela mer golf, promenera på golfbanor och flyga in caddien Joe LaCava för att bära bagen. Alltihop tydde på att han skulle ge det en chans. Förra veckan dök han sedan upp för ett träningsvarv på Augusta tillsammans med Charlie och kompisen Justin Thomas. Internet exploderade! 

I söndags dök han upp igen på Augusta National och efter två träningsvarv gav han på tisdagen ett ganska positivt besked på sin presskonferens där han säger att det för tillfället känns som att han kommer spela men att han behöver nio träningshål till på onsdagen innan han bestämmer sig.

Det skulle bli Tiger Woods 24:e start i The Masters. Han har vunnit fem gånger och fått ikläda sig den gröna kavajen 1997, 2001, 2002, 2005 och 2019. 

En av snackisarna under Woods uppladdning på Augusta National är att han haft ett par FootJoy-skor på sig och inte Nike som han så mycket förknippas med.
– Jag har begränsad rörlighet nu. Stavar och skruvar i kroppen. Jag behövde något med lite mer stabilitet, säger Woods och poängterar att han jobbar på en lösning med Nike för att hitta något framåt. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Eric Franzén & Olof Åsgård • 2022-04-05
TournyttAugusta NationalThe MastersTiger WoodsTournytt
Scroll to Top