Discovery sänder The Masters med svenska kommentatorer i discovery+ och i Kanal 9. Foto: Getty Images

The Masters

Så blir TV-sändningarna från The Masters

Discoverys producent Peter Ahnberg berättar om upplägget för herrarnas första majortävling.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-31 Uppdaterad 2022-03-31

Torsdag 7 april börjar The Masters på Augusta National. Det är herrarnas första majortävling för året och för första gången sänds tävlingen i Discoverys regi. 

Mycket är dock sig likt – golfteamet känner vi igen från senaste årens sändningar på C More. Däribland Peter Ahnberg som är producent för golfen på Discovery.

Tre månader in – hur har du upplevt bytet till Discovery?   

– Bra. Det har såklart varit en omställning för både Discovery och för oss som kom från C More, men jag tycker att utvecklingen går åt helt rätt håll och alla runt omkring sändningarna gör ett jäkligt bra jobb för att vi hela tiden ska bli bättre. Målet är att hela tiden utveckla upplevelsen för tittarna. Extra kul att vi nu också fått in Ladies European Tour som rättighet i vår portfölj, säger Peter Ahnberg till Svensk Golf.

Två kanaler och studio

Under The Masters kommer Discovery att sända med svenska kommentatorer från eftermiddagen alla dagar i discovery+, och i Kanal 9 från klockan 20.30 torsdag–lördag och klockan 19.30 på söndag. Redan på onsdagen kommer den populära par 3-tävlingen spelas och sändas i discovery+ med svenska kommentatorer. 

Vad kan vi se mest fram mot från era Masterssändningar? 

– Vi sänder allt vi kan och vi har stark expertis både hemma i studion och på plats. Det blir förstås fokus på tävlingen men förhoppningsvis kan vi också berätta en del om tävlingens historia, banans speciella karaktär och sånt som gör Augusta National och The Masters så unikt. Vi gör en liknande satsning med studio som vi gjorde under The Players men med skillnaden att vi sänder ännu mer av bilderna från Augusta National som är så speciell.

Vilka kommenterar?

– Wille Schauman, Mats Hallberg, Jonas Karlsson och Mattias Bohlin. 

Vilka är på plats i Augusta?

– Karin Frick och Fanny Sunesson.

Vad förutom huvudsändningarna i discovery+ och Kanal 9 kommer finns tillgängligt?

 – Vi sänder allt vi får på discovery+ och det innefattar förutom huvudsändningen också On the Range, Featured Groups, Amen Corner Live och 15 & 16 Live.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Olof Åsgård • 2022-03-31
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top