Irländaren Shane Lowry lyckades hitta rätt på Sawgrass berömda 17:e hål under tredje ronden av The Players // Foto: Getty Images

Hole in one

TV: Kolla in Lowrys fullträff på Sawgrass 17:e

Men firandet får vänta till senare.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-14 Uppdaterad 2022-03-14

Det blev en händelserik söndag på TPC Sawgrass och utan tvekan var irländaren Shane Lowrys hole in one på Sawgrass 17:e en av de stora höjdpunkterna. Lowry blev fullständigt överlycklig och fick igång den stora publiken bakom tee och vid sidan av hålet. Han försökte köra high-five med spelkompisen Ian Poulter, men engelsmannen var smart nog att rycka undan handen i sista sekunden.

– När man spelar golf så händer fantastiska saker och det här var väldigt speciellt att få göra det på ett av de mest ikoniska hålen som finns. Jag längtar efter att sätta på min telefon och höra alla meddelanden som kommit, sa en överlycklig Lowry.

Lowrys hio var det blott tionde på 17:e hålet i tävlingens historia trots att det bara mäter drygt 110 meter.

Lowry plockade sedan upp bollen ur koppen och kastade den upp i publikhavet. Han signerade senare bollen åt den åskådare som fångade den.

Och något firande blir det inte tal om förrän tävlingen är färdigspelad.

– Nej, ölen får vänta och förhoppningsvis har jag mer att fira då, sa Lowry efteråt.

Fullträffen tog irländaren till fyra under par och trots att han gjorde bogey på svåra 18:e fyllde Open-segraren från 2019 på med birdies på hål ett och två för att när spelet bröts vara fem under par på en delad elfteplats, fyra slag bakom ledande indiern Anirban Lahiri. Lahiri har på fem starter i The Players tidigare missat kvalgränsen fyra gånger och delat 74:e plats 2019. Han leder nu med 25 hål kvar att spela och det vore en jätteskräll om han skulle lyckas hålla undan.

Den 34-åriga indiern jagas främsta av de två amerikanerna Tom Hoge och Harold Varner III som båda är åtta under par efter nio hål av tredje ronden. Men det följer ett pärlband av spelare på 2-7 under par som alla har möjligheten till seger kvar då det är många hål kvar att spela under måndagen efter alla regnavbrott tidigare.

Enda svensken som klarade kvalgränsen var Alex Norén och han har spelat tio hål av sin tredje rond och är totalt ett under par på delad 45:e plats.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-14
TournyttAlexander NorénAnirban LahiriHarold Varner IIIHole in onePGA TourShane LowryThe Players ChampionshipTom HogeTournyttTPC Sawgrass
Rulla till toppen