Rory McIlroy riktar hård kritik mot Phil Mickelson. Foto: Getty Images

Tourkriget

Har Phil Mickelson tagit död på nya touren?

Massiv kritik och tunga ”avhopp” kan ha grusat planerna för den nya saudibackade Super Leauge.

Text: Olof Åsgård • 2022-02-21 Uppdaterad 2022-02-21

I förra veckan släpptes utdrag i en kommande bok om Phil Mickelson där han förklarar sina avsikter med varför han, trots att de är ”läskiga jävlar”, beblandar sig med Saudiarabien och stödjer deras vilja att skapa en ny herrtour. Mickelson vill använda de saudiska pengarna för att pressa fram förändringar på PGA Tour (som enligt Mickelsons uttalanden gillar att framställas som demokratisk men egentligen är en diktatur). 

Efter att uttalandena spreds har amerikansk media sökt med ljus och lykta efter Mickelson, som valt att hålla sig undan. På hans Twitterkonto väller kritiska kommentarer in och många tycker att han förstört hela sin image och arv. 

Under helgens Genesis Invitational kom också två tunga ställningstaganden för PGA Tour, och mot en eventuell Super League. Bryson DeChambeau och Dustin Johnson gick ut med att de kommer spela på PGA Tour och sällar sig till bland andra Rory McIlroy, Jon Rahm och Collin Morikawa som sedan tidigare valt att deklarera sina avsikter om att inte gå med i en ny tour. 

Till de som tar ställning för PGA Tour hör också Viktor Hovland, Justin Thomas och Jordan Spieth. 

Tiger Woods stannar också på PGA Tour när han väl kan spela professionell golf igen. 

– Så vilka är kvar? Den (nya touren) är död, enligt mig. Jag kan inte se varför någon skulle gå med, sa Rory McIlroy i söndags och skickade även en känga till Phil Mickelson: 

– Jag vill inte sparka på någon som ligger men jag tyckte de (Mickelsons uttalanden) var naiva, själviska och okunniga. Jag är säker på att han sitter hemma och funderar över sin position och vad han ska göra nu.

Greg Norman, vd för LIV Golf Investments, som ligger bakom planerna för den nya touren, har precis som Mickelson legat lågt. Vad som händer återstår att se, men med tanke på den senaste utvecklingen är det i nuläget fördel PGA Tour. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-02-21
TournyttLIV Golf InvestmentsPGA TourPhil MickelsonRory McIlroyTournytt
Scroll to Top