16:e hålet på TPC Scottsdale Stadium Course går under smeknamnet "The Coliseum" // Foto: Getty Images

Tournytt

VIDEO: Det bästa från Scottsdales partyhål

Kolla in galna caddies och Tigers mäktiga hio.

Text: Martin Strömberg • 2022-02-09 Uppdaterad 2022-02-09

Det är högljutt, det är party, det är ökengolf på steroider. Det är dags för Phoenix Open på TPC Scottsdale igen. Tävlingen som vissa spelare hatar medan andra ser den som årets höjdpunkt. Och det är ingen som helst tvekan om att de som väljer att komma och kika storstrivs. Här har hänt en del genom åren, såväl golfmässigt som annat.

Bland annat har det gjorts nio stycken hios på TPC Scottsdales kanske mest (ö)kända hål, det 16:e, genom åren. Det är inte för inte som hålet har fått smeknamnet “The Coliseum”.

Här är fem av dem, bland annat Tigers ikoniska hio från 1997 och den senaste från italienaren Francesco Molinari 2015:

Hålet mäter bara cirka 146 meter och är det enda helt inbyggda hålet på PGA Tour. Tidigare hände det att caddies valde att köra ett race från tee till green till publikens stora förtjusning, men detta förbjöds av PGA Tour 2013 på grund av skaderisken. Ett beslut som fått en hel del kritik från fans. Och det kan man förstå när man ser det här klippet.

Två svenskar kommer till spel i årets upplaga av Phoenix Open, Alex Norén och Henrik Norlander och även Viktor Hovland kommer till start. Brooks Koepka är titelförsvarare.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-02-09
TournyttAlexander NorenHenrik NorlanderPGA TourPhoenix OpenTournyttTPC ScottsdaleViktor Hovland
Scroll to Top