Bryson DeChambeau väntas vara bort i några veckor på grund av skador. Foto: Getty Images

Nyheter

DeChambeau om skadan: ”Jag vet att folk inte kommer tro mig”

Världselvan säger att skadorna inte orsakats av hans jakt på längd.

Text: Olof Åsgård • 2022-02-07 Uppdaterad 2022-02-07

Det blev bara ett varv i förra veckans Asian Tour-tävling Saudi International för Bryson DeChambeaus del. Inför fredagens rond drog han sig ur tävlingen på grund av skada i höften och handen. 

28-åringen har dragits med småskador i början på året men hävdar bestämt att detta inte är kopplat till hans kroppsförvandling i jakt på mer längd. I ett Instagram-inlägg försöker amerikanen lugna följare och kritiker som menar att skadorna hör ihop med hans fysiska träning och snabba golfsving. 

– Alla behöver lugna ner sig. Ja, jag skadade mig men inte genom att slå långt. Jag halkade och föll i tisdags. Jag vet att folk inte kommer tro mig men det är sanningen. Jag kommer komma tillbaka om några veckor, starkare och bättre, säger Bryson DeChambeau. 

När året började var DeChambeau femma i världen. Han har spelat tre tävlingar, Dechambeau drog sig ur Saudi International, missade kvalgränsen i Farmers Insurance och kom delad 25:a i Tournament of Champions. Nu är han på elfte plats på Official World Golf Ranking (OWGR). 

Bryson DeChambeau

Född: 16 september 1993

Land: USA

Blev proffs: 2016

Största seger: U.S. Open 2020

Toursegrar: 10 titlar, 9 PGA Tour, 1 DP World Tour

Nuvarande världsranking: 12 (jan 2022)

Inspelade prispengar: cirka 230 miljoner kronor (dec 2021)  


Text: Olof Åsgård • 2022-02-07
TournyttBryson DeChambeauTournytt
Rulla till toppen