Russel Henley rycker ifrån startfältet med en eagle. Foto: Getty Images

Amerikanen i ensam ledning efter två eagles

Russel Henley leder Sony Open med tre slag inför helgens två avslutande rundor.

Text: Axel Bridal • 2022-01-15 Uppdaterad 2022-01-15

Russel Henley startade fredagens spel på hål 10, och öppnade direkt med en birdie. Sedan stod till stilla på scorekortet tills han kom fram till sitt nionde hål där han sänkte ett bunkerslag för en eagle, vilket satte fart på amerikanen. 

Efter den härliga vändningen såg det minst sagt ut att vara enklare för Henley. Han puttade hem fyra birdies på sina sex sista hål, varav två av dessa var på par treor. På det sista avslutade han återigen med magi på greenen då han satte en nio meter lång putt för eagle. 

Inför den tredje dagen av Sony Open leder Russell Henley på -15 med tre slag ned till närmsta spelare i startfältet, Haotong Li -12. 

Henrik Norlander klarade precis kvalgränsen och går det tredje varvet ut på en delad 48:e plats tillsammans med en drös en av spelare som alla sitter på fem under par. 

Norlander har visserligen hittills lyckat hålla sig under par, men för att ha en chans på vinsten behöver resultaten vara betydligt lägre. Allt är dock möjligt på den något lättspelade banen på Hawaii. Och det finns gott om chanser att hämta ikapp flera slag på täten de två avgörande dagarna. 

Klicka för aktuell ledartavla.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-15
TournyttHenrik NorlanderPGA TourRussell Henley
Rulla till toppen