Cameron Smith tar hem årets första vinst efter duell mot Jon Rahm. Foto: Getty Images

Tournytt

Smith höll undan för världsettan – “Det var intensivt”

Australiensaren nu topp-10 i världen efter triumfen på Hawaii.

Text: Axel Bridal • 2022-01-10 Uppdaterad 2022-01-11

Det var Cameron Smith som tog tag i taktpinnen från start. På det fjärde hålet puttade han hem dagens första birdie och tog ett litet men ack så viktigt grepp om ledningen, då Jon Rahm lämnade det fjärde med en par. 

Stabiliteten från tee och det starka järnspelet banade vägen för flera birdies. Efter nio spelade hål hade Smith utökat ledningen och visade inga tecken på att han skulle tappa. 

Säkerligen fanns det dock lite oro hos den talangfulle australiensaren när de kom in på de sista nio hålen där Jon Rahm under lördagen skjutit åtta under par. Och det såg ut att börja redan på det elfte (par 3) med att Rahm knappade in ett slag på ledaren. 

Men Cameron Smith stod stark och höll borta världsettan från ledningen varje gång Rahm var där och nosade. På hål 13, 14, 15 och slutligen 18 gjorde de båda birdie och Rahm tog aldrig ikapp det sista slaget till Cameron Smith. 

Med scorerna 65, 64, 64, 65, och totalt 34 under par vann Cameron Smith årets första tävling på PGA Tour, Sentry Tournament of Champions. 

– Det var intensivt, Jonny och jag spelade bra hela dagen. Rahm är den bästa golfaren i världen och det är många orsaker till det. Det är nästan som att han sänker varje putt han tar en titt på. Så det var härligt att övervinna och ge några slag tillbaka.. Något jag aldrig kommer att glömma, sade en ödmjuk Cameron Smith efter vinsten. 

Vinsten på Hawaii skakade om världsrankingen och Cameron Smith flög upp på en tiondeplats. Det är hans första gång inom topp tio, och i och med att han redan klarat av några av målen för 2022 blir det nya mål att sätta för resterande året. 

– Det tog mig ett tag att komma in i topp-20, så det är väldigt coolt, sade Smith om sin nya placering på världsrankingen. Det var ett av mina mål den här veckan, att komma in i topp-tio, Det är skönt att ha det avklarat. Förhoppningsvis kan jag fortsätta upp i rankingen.

Cameron Smith lyfter trofén på Maui, Hawaii.

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-10
TournyttCameron SmithHawaiiJon RahmPGA Tour
Scroll to Top