Världsettan Jon Rahm är just nu ohotad i toppen av rankingen // Foto: Getty Images

Superronden tar Rahm till delad ledning

Justin Thomas dagsfärska banrekord tangerades när världsettan släppte på bromsen.

Text: Axel Bridal • 2022-01-09 Uppdaterad 2022-01-09

Jon Rahm spelade sina sista 12 hål på lördagens 11 under par och delade därmed banrekordet på Plantation Course tillsammans med Justin Thomas, som tidigare under dagen hade gått i mål på samma score, 61 slag. 

Banrekord och 61 slag var vad som behövdes för att jaga ikapp ledaren Cameron Smith. Rahm och Smith delar inför söndagens avslutande spel förstaplatsen på -26, hela fem slag före närmsta spelare på ledartavlan Daniel Berger, som är ensam trea på -21. 

Även om det tycks vara lättspelat för majoriteten av spelarna i startfältet på årets första tävling går det inte att ta något ifrån Rahm och Smiths prestationer. 

Hittills har Rahm endast noterat en bogey på tre rundor och trots lite problem med hastigheten på green de första två dagarna har han puttat hem 25 birdies och 1 eagle. 

– Vi hade kul idag, och jag gissar på att morgondagen kommer att vara i samma stil, vi kommer behöva många birdies för att rycka ifrån och ta hem vinsten, sade Jon Rahm efter att ha matchat sin lägsta runda i sin karriär. 

Cameron Smith gjorde det han skulle under lördagens spel. Han fortsatte rulla i birdies, och följde upp fredagens 64:a med ytterligare 64 slag, 9 under par. Trots det hamnade han i skuggan av den storspelande världsettan. 

– Att se Jonny (Rahm) var ganska intensivt på de sista nio, det var bland den bästa golfen jag någonsin har sett, definitivt bland den bästa puttningen, sade Cameron Smith – som själv räknas som en av tourens allra bästa puttare.

Klicka här för aktuell ledartavla.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-09
TournyttCameron SmithJon RahmJustin Thomas
Rulla till toppen