Tiger Woods följer Charlies slag in mot green. Foto: Getty Images

Två generationer

Tiger Woods sätter birdien – Efter sonens briljanta inspel

Lag Woods visade hjärta i den imponerande återkomsten på PNC Championship.

Text: Axel Bridal • 2021-12-18

Redan på det första hålet var det Charlie som stod för magin. Från drygt 115 meter sätter han upp bollen nära flaggan, till synes totalt oberörd av den samlade publikmassan. Väl framme på green missar han putten strax höger om hål. Missen resulterar i att pappa Woods får linjen, och då sätter han givitvis puttern för birdie och lag Woods går till ett under par.

– Det där har jag koll på, jag kan fortfarande putta, inga problem, säger Tiger Woods om putten på första hålet i intervjun efter lördagens spel.

Resten av varvet är det Charlie som får stå för majoriteten av de längre slagen. För det mesta klarade han av att bära pappa på sina axlar med långa och raka utslag, men då och då fick Tiger kliva in och trycka på lite med drivern. 

Trots förutsättningarna lyckas Tiger godkänt med de längre slagen. Vid flera tillfällen sätter han bollen mitt i fairway, någorlunda långt fram i banan, även om hastigheten på klubbhuset är cirka 10 miles per hour långsammare än under förra året. Woods har därmed några steg kvar till längden som krävs för att kunna spela på den absolut högsta nivån. Men dagsformen visar ändå prov på en otrolig ambition och framgång sedan den hemska olyckan i början av året. 

– Jag är trött trots att jag åker golfbil. Jag är inte i form. Men det är skönt att ha en partner som kan slå drivers som han kan och sätta några puttar, säger Tiger Woods efter rundan.

På det femtonde hålet puttar Charlie för birdie efter Tigers inspel. Det är inte en given putt på något sätt, drygt fem meter lång och flera små fall i linjen. Tiger ger Charlie ett märke att sikta på och sedan smeker han iväg bollen hela vägen in i hål för deras nionde birdie för dagen. Tiger blickar bort mot kollegan och vännen Justin Thomas och ler, och i slutändan är det precis det här det handlar om. Tiger Woods är tillbaka i TV-rutan och bjuder golfvärlden på det som alla längtar efter, men för han själv handlar det just idag bara om Charlie.

– Det var grymt, Charlie och jag hade en grym dag tillsammans med lag Thomas. Jag har inte fått chansen spela med honom (Charlie) på flera månader, så det är så jag känner varje gång jag spelar med honom, svarar Tiger Woods på frågan om han känner sig stolt över sin son. 

För tillfället är lag Woods endast tre slag från ledningen. Och även om Tiger påpekar att den här tävlingen bara handlar om att ha roligt, och att resultatet kommer i andra hand avslutas lördagens sändning med bilder på Charlie som redan tagit plats på rangen för att finslipa spelet inför morgondagen finalrunda.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2021-12-18
TournyttCharlie WoodsPNC ChampionshipTiger Woods
Scroll to Top