Linnéa Johansson är på delad femteplats inför åttonde och sista ronden av finalkvalet till LPGA Tour // Foto: Göran Söderqvist (Arkiv)

LPGA Tour

En rond kvar av Maratonkvalet till LPGA

Fyra svenskor på rätt sida inför avslutningen i Alabama.

Text: Martin Strömberg • 2021-12-12 Uppdaterad 2021-12-12

Under lördagen spelades den näst sista ronden innan det avgörs vilka som får bäst spelmöjligheter under nästa års LPGA Tour.

Maratonkvalet över 144 hål har avverkat sju av de åtta ronderna och lita på att det känns i både huvud och kropp på spelarna vid det här laget när de ger sig ut på Highland Oaks för sista ronden under söndagen.

I toppen finns fortfarande fransyskan Pauline Roussin-Bouchard som verkligen har hittat något alldeles extra under det här kvalet. Hittills har hon gått under 70 slag varenda rond och är maffiga 32 under par inför sista ronden på söndagen. Under lördagen lyckades 21-åringen dessutom hitta rätt med en pitching wedge på det 13:e hålet för karriärens fjärde hole in one i tävlingssammanhang.

– Jag har tränat hårt under de senaste åren för att ta mig in på LPGA Tour och jag tänker inte slappna av förrän jobbet är gjort, sa Roussin-Bouchard efter sin 67-rond (-5).

För svensk del ser det också bra ut, fyra av fem spelare är på rätt sida inför avslutningen, men några av spelarna har inte så mycket marginaler att spela med under söndagen.

Det gäller dock inte Linnéa Johansson, hon är med sina 16 under par på en delad femteplats och har 13 slag ner till strecket. Johansson gick på 70 slag under lördagen och befäste sin position bland de tio främsta.

Frida Kinhult (69) på sju under par är delad 29:a med fyra slag ner, medan Linn Grant (69) och Beatrice Wallin (73), båda på fyra under par på delad 44:e plats, behöver stabila slutronder för att hålla sig kvar på rätt sida.

Sista svenskan i kvalet, Linnea Ström (71), är delad 69:a på fyra över par och behöver troligen något i de låga 60-regionerna för att ta sig upp på rätt sida.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.Text: Martin Strömberg • 2021-12-12
TournyttBeatrice WallinFrida KinhultLinn GrantLinnéa JohanssonLinnea StrömLPGA TourPauline Roussin BouchardTournytt
Rulla till toppen