Alexander Björk och Joakim Lagergren blir de två svenska inslagen i DP World Tour Championship. Foto: Getty Images

DP World Tour Championship

Björk och Lagergren klara för Tourfinalen

Små marginaler om finalplatserna i Dubai.

Text: Martin Strömberg • 2021-11-14 Uppdaterad 2021-11-14

Under en stor del av årets säsong på Europatouren såg det ut som att vi kanske inte skulle få med någon spelare till Tourfinalen, DP World Tour Championship, i Dubai nästa vecka.

Men nu står det klart att vi får två svenska spelare till start. Alexander Björk spurtade starkt sista dagen av AVIV Dubai Championship och det räckte till en 51:a plats på Race to Dubai. Joakim Lagergren hade platsen som i en liten ask men 74 slag sista ronden gjorde att det var på poängen att han skulle ta sig in i nästa veckas stortävling. Grafiken under TV-sändningen från Dubai var heller inte helt korrekt och det var dessutom osäkert om det skulle bli nummer 53 eller nummer 54 på Race to Dubai som skulle få sista platsen.

Nu gick det vägen med liten marginal.

– Det var mycket press den här veckan och det är alla spelares mål att ta sig till Tourfinalen. Jag tittade inte på ledartavlorna under helgen utan försökte att fokusera på mitt eget spel, berättade Björk efter tävlingen.

Nu slutade Lagergren 53:a och även James Morrisson på platsen bakom får plats i startfältet nästa vecka.

Slutsegern i Race to Dubai kommer med stor sannolikhet att handla om tre spelare. USA:s Collin Morikawa leder före landsmannen Billy Horschel med spanjoren Jon Rahm på tredje plats.


Text: Martin Strömberg • 2021-11-14
TournyttAlexander BjörkBilly HorschelCollin MorikawaDP World Tour ChampionshipEuropean TourJoakim LagergrenJon RahmTournytt
Scroll to Top