Peter Hanson nådde upp till världsrankingens 17:e plats under 2012. Foto: Getty Images.

Tournytt

Peter Hanson avslutar karriären

Scandinavian Mixed på Halmstad Golfklubb blir sista tävlingen.

Text: Eric Franzén • 2021-11-04

Denna vecka gör Peter Hanson sin sista tävling under det som nu blir sista fulla säsongen på Europatouren. I en intervju som Europatouren genomfört åt Viaplay Golf tillkännager 44-åringen att han beslutat sig för att avsluta karriären. Den allra sista starten sker under nästa års Scandinavian Mixed på Halmstad Golfklubb.  

– Det är alltid svårt när man tar ett beslut och Europatouren har varit en stor del av mitt liv under många, många år men jag känner att jag vill spela golf konkurrenskraftigt och känner nu att jag får kämpa mer för att klara cuter än och sikta på att vinna. Men jag rundar gärna av min karriär nästa år i Sverige under Scandinavian Mixed inför hemmapublik, familj och vänner. Så jag ser fram mot att spela den också under nästa år, berättar Peter Hanson för Viaplay Golf. 

Under sina 23 år som proffs har Hanson bärgat sex segrar på European Tour och återfunnits i Europas lag under två Ryder Cup, där båda gångerna slutat med seger. Han är också den hittills ende svensk som spelat i ledarboll under finalvarvet av The Masters. 2013 drabbades Hanson av akuta ryggproblem kopplat till ett diskbråck i ländryggen, vilket tvingat honom till ett antal uppehåll från spel på touren.    

– Jag har inte haft tid att fundera så mycket på det. Men det är klart att jag är stolt över det jag har uppnått. Och de här Ryder Cup-deltagandet och vinsterna har varit en stor höjdpunkt i min karriär. Men jag har även spelat en hel del majors och kommit nära. Inte riktigt hela vägen fram. Men överlag väldigt, väldigt nöjd med det jag har åstadkommit.


Text: Eric Franzén • 2021-11-04
TournyttEuropean TourPeter Hanson
Scroll to Top