Christopher Feldborg Nielsen representerar Sjöbo GK. Foto: Ecco Tour

Svensken segrade efter albatross

Christopher Feldborg Nielsen sänkte andraslaget på avslutningshålet. Vann både tävlingen och totalrankingen.

Text: Axel Bridal • 2021-10-25 Uppdaterad 2021-10-25

Finalen av Road to Europe 2021 på Ledreborg, Danmark, är en tävling vi sent kommer att glömma.

Svensken Christopher Feldborg Nielsen var ett över par när han gjorde sig redo för det sista utslaget på hål 18 (par 5). Två slag skiljde honom från ledningen och segerchanserna kändes något avlägsna, men inte helt avskrivna inför det par 5 som avslutar banan.  

Utslaget på 18:e hålet landade till slut i ruffen. Hålet spelas runt 500 meter och i medvinden var greenen absolut inom räckhåll på två slag för Feldborg Nielsen.

Då hände det otroliga. Med en perfekt bollträff lyckas Feldborg Nielsen flyga bollen hela vägen till greenen, där den rullar i hål för en albatross.

Albatrossen gjorde sig hörd över hela banan och nu befann sig Feldborg Nielsen i ensam ledning. Den tidigare ledaren Adam Blommé blev tvungen att sätta en putt för birdie på sista hålet för att tvinga fram ett särspel, vilket han gjorde med bravur.

Särspelet började och Feldborg Nielsen och Blommé fick spela hål 18 igen för att avgöra matchen. Båda två la sig på green efter andra slaget där Feldborg Nielsen drog det längsta strået och vann med sin birdie.

Feldborg Nielsen tog därmed sin tredje seger på Nordic Golf League och placerade sig också etta på rankingen. Till nästa år väntar nu Challenge Tour där han får slåss om en plats på Europatouren. Samma gäller också för Joakim Wikström och Adam Blommé, som slutade trea och fyra på Road to Europa-rankingen, medan Björn Åkesson, Sebastian Petersen och Hannes Rönneblad hamnar i kategori 20 till nästa års säsong på Challengetouren.


Text: Axel Bridal • 2021-10-25
TournyttChristopher Feldborg NielsenECCO TourNordic League
Rulla till toppen