Foto: Getty Images-

In Memoriam

Fredrik Andersson Hed har avlidit

Svenska Europatoursegraren gick bort i sviterna av cancer.

Text: Svensk Golf • 2021-10-24 Uppdaterad 2022-03-14

Fredrik Andersson Heds familj meddelar i en post på sociala medier att han somnade in under natten mot söndagen efter en tids kamp mot cancer.

Andersson Hed blev proffs 1992 och tävlade på Europatouren fram till 2015. En lång och imponerande karriär som kröntes av segern i 2010 års Italian Open samt två titlar på Challenge Tour. 

Fredrik Andersson Hed blev 49 år gammal

Vila ifrid kompis. Vi följdes åt från 12 års ålder i Colgate Cup final genom golfgymnasium och Europatour. En kämpe som mig där vi växlade toppen resultat med mindre roliga perioder. Men alltid positiv och energifylld. senast vi sågs var 1 år sedan då vi var ledare på ett juniorläger tillsammans. Nu har du vandrat vidare till andra fairways , hoppas vi ses för en runda vid ett senare tillfälle! Kramar till din familj, skriver tourkollegan Michael Jonzon på Facebook.

Från Europatouren sänder jag våra djupaste kondoleanser till Fredriks familj och vänner, speciellt hans fru Anna och barnen Viggo och Molly. Det är alltid väldigt sorgligt att förlora en medlem av Europatourens familj, och inte minst när det som i Fredriks fall är någon som gått bort alldeles för tidigt.

Jag hade nöjet att känna Fredrik, men även för de som inte fick möjligheten att göra, kommer en snabb blick på summeringen av hans karriär urskilja hans styrka och tålamod ihop med de genuint underbara ögonblick som han upplevde individuellt och som en värdefull lagmedlem. Jag hoppas att de i hans närhet finner tröst i dessa underbara minnen och i den glädje som han gav så många på golfbanan
, skriver Europatourens ordförande Keith Waters i ett uttalande.


Text: Svensk Golf • 2021-10-24
TournyttArtiklarFredrik Andersson HedNyheterTournytt
Scroll to Top