Rory McIlroy börjar sin PGA-toursäsong på bästa sätt. Bild: Getty Images

PGA-touren

Rory McIlroy tog sin 20:e seger på PGA Tour

Rory McIlroy tog sin tjugonde titel på PGA-touren.

Text: Bo Steffensen • 2021-10-18 Uppdaterad 2021-10-18

Rickie Fowler, som var tillbaka i rampljuset, ledde The CJ Cup i Las Vegas med två slag för Rory McIlroy inför sista ronden. Båda hade gått lågt på lördagen – Fowler 63, nio under, McIlroy 62, tio under.
Ja, det hade varit birdie- och eaglefest på The Summit Club i Las Vegas hela veckan så ingenting var säkert, vem som helst skulle kunna göra detsamma på söndagen.
Det gjorde Collin Morikawa, som är medlem på The Summit Club. Morikawa drog i sju birdies de första nio hålen, var åtta under par efter elva och var så dags uppe i ledningen tillsammans med Rory McIlroy och Rickie Fowler.
Till slut skulle det stå mellan Morikawa, som kom in på 62 slag, och McIlroy.


En sänkt eagleputt från utanför green på hål 14, par 5, gav McIlroy utrymme att spela lite mer avslappnat de avslutande hålen. 66 slag, sex under för dagen, tog honom till –25 totalt vilket räckte till seger med ett före Morikawa.
Rickie Fowler (71) och Keith Mitchell (67) delade tredjeplatsen (båda –22).

McIlroy upp topp 10 igen

Det var inte länge sedan Rory McIlroy grät i en tv-intervju efter Europas förlust i Ryder Cup. Nu står han här med sin tjugonde titel på PGA-touren. Hans andra seger i år. Den första kom i maj.
Däremellan har förre världsettan kämpat med självförtroendet.
– De senaste veckorna har jag insett att det räcker att bara vara mig själv, det är bra nog. Jag har försökt att … kanske inte att vara någon annan men att lägga till och ta bort saker i mitt spel. Jag vet att när jag gör det jag gör bra så har jag den här kapaciteten. Jag har kapaciteten att vinna många tävlingar på PGA-touren och vara den bäste spelaren i världen, sa McIlroy efter segern.
Vinsten gav Rory McIlroy 500 Fedex Cup-poäng, en prischeck på 1 755 000 dollar (drygt 15 miljoner kronor) och en topp 10-plats på världsrankingen igen. Han avancerar från 14 till 8. Och han vill ha mer. Det är sju år sedan McIlroy vann en major.
– Det handlar om att gå tillbaka till att spela golf på mitt sätt, att vara kreativ, visuell och kanske inte försöka vara fullt så teknisk med allting. Det är en bedrift att nå tjugo vinster här ute. I början av min karriär tänkte jag att nå topp 20 i världen skulle vara ett stort mål. Jag har passerat det och allt eftersom är man tvungen att ändra sina mål. Man kan inte stagnera, man måste fortsätta bli bättre och bättre, säger Rory McIlroy.
Han är den 39:e spelaren som tagit minst tjugo segrar på PGA-touren och lägger sig jämsides med Greg Norman när det gäller antal segrar.
Det är dock en bit upp till Sam Snead och Tiger Woods som toppar den listan med 82 tourvinster.
Men vem vet. Rory McIlroy är bara 32 år.

Alex Norén (72–69–67–70) hade en vecka som väl kan karaktäriseras som så där. Han slutade –10 totalt. Norén blev delad 59:a av totalt 78 spelare.

Klicka på bilden för fullständigt resultat


Text: Bo Steffensen • 2021-10-18
TournyttLas VegasPGA-tourenRory McIlroyThe CJ CupTournytt
Rulla till toppen