Rickie Fowler går ut i ledarboll den sista dagen av en PGA-tourtävlng. Det var inte i går. Bild: Getty Images

PGA-touren

Rickie Fowler ser sin chans igen

Ska Rickie Fowler ta sin första seger på snart tre år? Han har i alla fall skaffat sig möjligheten.

Text: Bo Steffensen • 2021-10-17 Uppdaterad 2021-10-17

Det har gått nästan tusen dagar sedan Rickie Fowler vann sin senaste PGA-tourtävling i februari 2019 då han tog hem Phoenix Open. Sedan dess har den förre världsfyran rasat till 128 på världsrankingen.
Nu leder han The CJ Cup efter 54 hål.
Fowler (66–66–63) var nio under par på lördagen, gjorde birdie på tre av de sista fem hålen, slutade –21 totalt och leder med två slag före Rory McIlroy.
– Jag har inte varit i det läget speciellt ofta de senaste åren så det känns bra. Det har varit en lång väg, tuffa tider. Men vi är inte klara än, sa Rickie Fowler till amerikansk media efter ronden.
Nej, på The Summit Club i Las Vegas är ingen ledning säker. Det har varit låga scorer varje dag. Regnat birides och eaglar. Rory McIlroy, till exempel, startade lördagen nio slag efter ledande Keith Michell, gick runt på en bogeyfri 62:a (tio under par), avslutade med eagle, tog in elva slag på Mitchell och avancerade upp till andra plats.
Mitchell som ledde tävlingen med fem slag är nu sexa, fyra slag efter Fowler.

McIlroy testar nya rutiner

Rickie Fowler var åtta på PGA-mästerskapen i maj. Hans enda topp 10-placering i år. De två senaste tävlingarna har han missat kvalgränsen.
Nu har han chansen igen.
– När man är så där djupt ner finns det tillfällen när man undrar om man någonsin kommer tillbaka. Självklart tro man att man kan men i golf kan man aldrig ta något för givet. Det är inte så mycket hur man tacklar det när man spelar dåligt eller bra, det är mer att kunna fortsätta vara den man är och inte låta det påverka en som person, att fortsätta framåt, säger Rickie Fowler.
Han är hoppfull inför söndagen men det kommer att vara en eller flera spelare bakom honom som går riktigt lågt. Det har veckans spel visat.
En av dem som kan stå i vägen för Rickie Fowler är Rory McIlroy (68–67–62). Fowler, McIlroy och Abraham Ancer går ut i ledarbollen.
–  Det blir en spännande dag för mig. Jag jobbar på några saker i mitt spel som inte är svingrelaterade. Det är mer mentala saker, rutiner, visualisering. Jag har gjort det där ganska bra i tre dagar denna veckan men det är spännande att försöka göra det när man är satt under lite mer press och försöker vinna en golftävling, säger Rory McIlroy.

Alex Norén (72–69–67) gjorde sin bästa rond för veckan, fem under par, och avancerade tolv placeringar upp till en delad 51:a plats. Norén är –8 totalt.

Klicka på bilden för fullständig ledartavla.


Text: Bo Steffensen • 2021-10-17
TournyttPGA-tourenRickie FowlerRory McIlroyThe CJ CupTournytt
Rulla till toppen