Rafa Cabrera Bello vann på hemmaplan. Foto: Getty Images

European Tour

Spansk spänning – Cabreara Bello vann på hemmaplan

Två spanjorer gjorde upp i särspel. Rafa Cabrera Bello gick segrande ur striden.

Text: Olof Åsgård • 2021-10-10 Uppdaterad 2021-10-10

– Jag kom hit i den värsta formen på ett årtionde, säger Rafa Cabrera Bello direkt efter att han satte segerputten i Open de Espana. 

Han var i ledning inför sista varvet men fick en riktigt dålig start med en dubbelbogey på ettan. Fortsatt i ledning men spanjoren fick därefter finna sig i att dela den eller vara ett slag efter. Främsta utmanaren var landsmannen Ardi Arnaus som stundtals såg omutbar ut under sista varvet. Den långtslående Arnaus drog nytta av sin längd och såg halvvägs in i ronden väldigt svårslagen ut. Då knöt Cabrera Bello näven i fickan och fick igång spelet igen. Det hela utmynnade i en helspansk uppgörelse i Madrid som fick avgöras i särspel. Där gick Cabrera Bello segrande ur striden efter birdie på första särspelshålet.

Det var hans fjärde seger på European Tour men första sedan 2017. 

Efter segerputten vrålade en rörd spanjor ut sin glädje och omfamnade sin pappa i en känslofylld kram på 18:e green.

– Jag kom hit i den värsta formen på ett årtionde och att åka härifrån som vinnare känns helt otroligt. Jag har haft två tuffa år och den här segern betyder så mycket för mig.

Varit 16:e i världen

Rafa Cabrera Bello har som bäst varit rankad 16:e i världen (2017). Inför veckans Open de Espana var han 231:a på världsrankingen. Segern kommer göra att han klättrar rejält.

För svenskt vidkommande blev Open de Espana en dålig tävling då en spelare bröt och fyra missade kvalgränsen. Men Joakim Lagergren (delad 39:a) och Niklas Lemke (delad 56:a), som var de enda som tog sig vidare till helgspelet, stod för godkända insatser.

Nästa vecka fortsätter European Tours Spanienvända och drar vidare till Valderrama för Andalucia Masters.


Text: Olof Åsgård • 2021-10-10
NyheterTournyttEuropean TourOpen de espanaRafael Cabrera BelloTournytt
Scroll to Top