Michaela Finn leder tourfinalen på Symetra Tour. Arkivfoto: Getty Images

Symetra Tour

Kanonrond av Michaela Finn – leder tourfinalen

Hade 18 birdieputtar, elva gick i hål. Nu leder svenskan tourfinalen med tre slag efter första ronden.

Text: Olof Åsgård • 2021-10-08 Uppdaterad 2022-01-31

Michaela Finn har fått en utmärkt start i Symetra Tour Championship. 25-åringen var bogeyfri första ronden och gick hela 11 under par. 61-ronden gör att hon leder tävlingen med tre slag efter första varvet. 

– Vid ett tillfälle under ronden så visste jag att jag hade chansen att skjuta 59. Jag hade ett par koppsnurrar och ville verkligen skjuta det (under 60). Jag gav det en chans och gjorde mitt bästa, säger Finn till touren. 

Stabil från tee och glödhet putter

Svenskan rivstartade och var sex under par efter första nio. Men det slutade inte där. Hon inledde sista nio med fyra raka birdies och var tio under efter 13 hål. Därefter stannade birdiejakten av och Finn gjorde fyra raka par innan hon avslutade med birdie på hål 18. 

Det blev 18 av 18 greenträffar och 12 av 14 fairwayträffar. Stabilt spel helt enkelt och en glödhet putter som ordnade låga siffror i scorekortet. 
– Min putter var verkligen het idag. Jag hade några birdies inom två meter men sänkte många birdieputtar från 4–6 meter. Och det var det som gjorde skillnaden, att jag sänkte dem och inte tvåputtade. 

Finn blev proffs förra året och har i år en delad 17:e plats som bäst på Symetra Tour. Hon är inför tävlingen på 96:e plats i jakten på ett LPGA-kort. Ett direktavancemang kommer det inte bli oavsett hur det går i tourfinalen. Men om hon vinner eller kommer tvåa har hon en chans att knipa en direktplats till sista kvalsteget till LPGA Tour senare i höst. 61-ronden första dagen gjorde att den möjligheten i allra högsta grad lever.
– Jag känner verkligen ingen press, säger Michaela Finn. 

Svenskornas scorer dag 1, Symetra Tour Championship:

  • 1. Michaela Finn, 61 slag, –11
  • D5. Linnea Johansson, 66 slag, –6
  • D5. Frida Kinhult, 66 slag, –6
  • D64. Moa Folke, 71 slag, –1
  • D75. Elin Arvidsson, 72 slag, E
  • D88. Lisa Pettersson, 73 slag, +1
  • 107. Louise Stahle, 77 slag, +5 

LÄS MER: Toursvepet – det bästa från vecka 40Text: Olof Åsgård • 2021-10-08
TournyttMichaela FinnSymetra TourTournytt
Rulla till toppen