Inför Ryder Cup har vår kolumnist Ola Wenström gjort ett nedslag i Jupiter, Florida. Där bland andra Alex Norén vässar närspelet på daglig basis. Foto: Lotta Wenström

Ryder Cup

TV: Häng med till golfparadiset Jupiter

Svensk Golfs kolumnist Ola Wenström tar oss med till proffgolfens mecka i Jupiter i Florida. Ryder Cup-historier och intervjuer med bland andra Jesper Parnevik och Alex Norén står på menyn.

Text: Svensk Golf • 2021-09-20 Uppdaterad 2021-09-20

I denna minidokumentär har vi nöjet att presentera Ola Wenströms, kolumnist i Svensk Golf, unika inblick i hur livet som golfproffs ter sig i staden Jupiter norr om Miami. 

I filmen Jupiter – Golfens Galax bjuds vi på ett matigt nedslag i detta exklusiva golfmecka – som också utgör hemmaplan för det halva amerikanska Ryder Cup-lag som i veckan möter Europa på Whistling Straits. 

Jupiter – Golfens Galax: 

Paren är viktigare än hela laget

Inför Ryder Cup diskuterar Wenström hur lagkänslan formas för respektive kontinent. Jesper Parnevik menar att det viktigaste är inte att få till en bra stämning i hela laget utan att matcherna vinns utefter hur kaptenerna lyckas i sina uttagningar och att de två spelare som paras ihop trivs med varandra. 

– Det måste finnas en trygghet mellan spelarna. Ett av felen som gjorts är att sätta en rutinerad legend tillsammans med en rookie. Det kan funka ibland men oftast tycker jag att det går helt åt skogen för det blir för mycket press på rookien, säger Jesper Parnevik.  Text: Svensk Golf • 2021-09-20
TournyttAlex NorénJesper ParnevikJupiterOla WenströmRichard S. JohnsonRyder CupTournytt
Scroll to Top