Anna Nordqvist och Matilda Castren jublar efter segern i sin inledande foursome i Solheim Cup // Foto: Getty Images

Solheim Cup

Europa körde över USA första ronden

Nordqvist och Castren vann sin inledningsmatch.

Text: Martin Strömberg • 2021-09-04 Uppdaterad 2021-09-04

Det såg ut att bli ett jämnt förmiddagspass när årets första rond i Solheim Cup avgjordes.

Men de flesta foursomematcherna gick i Europas favör på slutet och när alla matcherna var över hade Europa 3,5 poäng mot USA:s 0,5. Trots de stora siffrorna till slut var alla fyra matcher oerhört jämna och alla gick till sista hålet.

Anna Nordqvist inledde hela Solheim Cup med att slå ut en drive mitt i fairway på första hålet och sedan utvecklades första matchen till en extremt svängig historia. Från att ha varit två upp tappade Nordqvist och Castren till ett ner innan de vände tillbaks till ledning med två hål genom tre raka hålvinster mellan hål 13-15. En ledning som de sedan höll i och slutresultatet mot Danielle Kang och Austin Ernst skrevs till 1 hål.

– Jag är stolt över Matilda att gå ut som rookie och vara så orädd, jag kunde inte haft en bättre spelpartner, berömde Nordqvist efter segern.

Anna Nordqvist säkrade poängen med en putt från 70 centimeter.

Bakom Nordqvist i andra bollen lyckades Georgia Hall och Celine Boutier knipa en poäng på sista hålet efter att ha legat under i 17 hål. Amerikanskorna kunde inte rädda par på sista och tappade en halv poäng där.

Melissa Reid och Leona Maguire vann en otroligt tät match på sista green precis som danskan Emily Pedersen och Charley Hull i sista matchen. Pedersen och Hull var två ner med fyra hål kvar men vände och vann både 15, 16 och 18.

En mycket stark prestation av det europeiska laget som visade stark sammanhållning och disciplin.

Här följer ni resultaten i Solheim Cup


Text: Martin Strömberg • 2021-09-04
TournyttAnna NordqvistAustin ErnstDanielle KangMatilda CastrenSolheim CupTournytt
Scroll to Top