Det segrande europeiska laget, med Annika Sörenstam som kapten. Foto: AJGA

Tournytt

Europa vann Junior Solheim Cup efter heroisk insats

Om juniorernas Solheim Cup är något att gå på kommer Europas damer få en enkel match i den stora tävlingen mot USA. De lyckades nämligen vinna juniormotsvarigheten efter att ha vänt ett stort underläge.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-03 Uppdaterad 2021-09-03

Det europeiska laget lyckades för första gången någonsin vinna Junior Solheim Cup på amerikansk mark under torsdagen.

De främsta flickorna under 18 år deltar i matchen och inför sista dagen vände de ett 8–4-underläge då de vann 9 av 12 poäng tillgängliga under singeldagen.

I laget, lett av Annika Sörenstam, deltog två svenskor. De båda lyckades vinna och så på ett dramatiskt vis. Meja Örtengren, Landeryd, var fyra ner efter nio hål. Hon lyckades dock vinna matchen 2&1 över amerikanskan Kaitlyn Schroeder.

Nora Sundberg, från Stockholms Golfklubb, följde upp det hela med en seger 3&1 över USA:s Bailey Shoemaker efter att ha haft ledningen från hål 7 och in.

Till slut var det tjecken Denisa Vodičková som fullbordade vändningen på det 17:e hålet mot Sara Im.

Kapten Sörenstam sa efteråt:
– Jag känner mig väldigt stolt. Det är många känslor just nu. Det har varit en ära att få vara kapten för det europeiska laget. Jag har haft turen att ha haft en del framgångar i min karriär, det här är definitivt en av dem. Utöver min familj har jag dedikerat min tid åt att stötta juniorgolf och det är veckor som dessa som får mitt hjärta att fyllas med härliga minnen. Den här veckan såg vi det bästa juniorgolfen i världen har att erbjuda, det får mig att le.
– Golfens framtid är i goda händer och jag ser fram emot att se alla de här tjejerna lyckas framöver.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-03
TournyttAnnika SörenstamJunior Solheim CupMeja ÖrtengrenNora Sundberg
Scroll to Top