Caroline Hedwall under första rundan av Skaftö Open. Bild: Göran Söderqvist

LET

Hedwall släpper LPGA – satsar på Europa

Caroline Hedwall har tröttnat på LPGA-touren. ”Som det ser ut nu blir det mer satsning på Europatouren”, säger hon till Svensk Golf.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-28 Uppdaterad 2021-08-28

Caroline Hedwall har sex segrar på damernas Europatour, LET, varav den senaste kom 2018 i Frankrike.
De senaste fem, sex åren har hon satsat på den amerikanska LPGA-touren. 2020 spelade hon tio tävlingar och missade kvalgränsen i nio av dem. I år har det blivit fyra och missad kvalgräns i samtliga.
Nu släpper Caroline Hedwall LPGA-touren och satsar på mer spel på Europatouren i stället.
– Jag har inte trivts när jag varit över där och då spelar man inte bra heller. Framför allt är det svårt med caddiebiten, jag tycker det är lite knepigt ibland och eftersom jag har min bas i Sverige har det varit jobbigt att resa. Jag har trivts bättre i Europa. Jag kommer ju att tappa mitt LPGA-kort, men det har jag valt att släppa. Jag ska försöka vara kvar som medlem i fall jag ångrar mig för då kanske det är lättare att komma in igen, men som det ser ut nu är det mer satsning på Europatouren, säger Caroline Hedwall.

SVENSK Golf träffar henne i samband med pågående Skaftö Open där hon är delad trea efter första dagens spel.
Skaftö Open ingår från och med i på LET-schemat vilket innebär att Sverige, som inte haft en tävling på LET sedan Helsingborg Open 2015, plötsligt arrangerar tre tävlingar på damernas Europatour. De två andra är Scandinavian Mixed, som spelades på Vallda i juni, och Creekhouse Ladies Open som går på Kristianstad/Åhus nästa vecka.
– Det är jätteviktigt. Det känns ju fantastiskt att det är tre tävlingar nu. Jag kommer ihåg när jag var junior, att få komma ut och titta på de stora spelarna. Det är ju det som triggar en. Och sedan som amatör också, att få komma ut och spela här. Så jag tycker det är på tiden, säger Carolin Hedwall.
LET har haft några magra år men i år är det betydligt fler tävlingar på spelschemat än tidigare.
– Ja, jag tror att LET är på väg upp. Nu är ju schemat rätt okej och det är rätt mycket nu under hösten. Det känns jättekul. Förut gick det nästan inte att livnära sig på att spela på LET men spelar man bra nu så räcker det definitivt, säger Caroline Hedwall.

32-ÅRIGA Caroline Hedwall har spelat Solheim Cup fyra gånger (2011, 2013, 2015 och 2019) och 2013 blev hon den första spelaren att vinna alla sina fem matcher.
Årets Solheim Cup spelas 4–6 september i Toledo, USA och den här gången är inte Caroline Hedwall med.
– Nej, jag har inte spelat tillräckligt bra. Ska man spela ett Solheim vill man ju vara i form annars är det bara jobbigt. Så jag är inte besviken på det, jag har spelat för dåligt. De har ett bra lag utan mig, skrattar hon.

Skaftö Open pågår, följ tävlingen här.


Text: Bo Steffensen • 2021-08-28
TournyttCaroline HedwallEuropatourenLPGA-tourenSkaftö OpenTournytt
Scroll to Top