Bryson DeChambeau och caddien Brian Zeigler på väg upp mot 18:e green efter ett perfekt inspel. Bild: Getty Images

PGA-touren

DeChambeau bombade på – hårsmån från 59

Bryson DeChambeau spelade perfekt golf, men missade ett gyllene läge på sista green.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-28

BMW Championship spelas på Caves Valley GC utanför Baltimore. Banan mäter 6 700 meter. DeChambeau bombade sönder den – trots att bollen inte rullade speciellt långt.
Efter två eaglar, åtta birdies och sju par stod han på 18:e tee med en chans att göra 59 slag. Men då krävdes en birdie på det 435 meter långa avslutande par 4-hålet.
Driven mitt i fairway, 303 meter. Andraslaget satte DeChambeau upp, från 130 meter, till knappt två meter från flaggan. Ett gyllene tillfälle att bli historisk. Tolv spelare har gått under 60 slag på PGA-touren tidigare.
DeChambeau drog putten något till vänster. Det såg lite spänt ut.
– Jag försökte bara hitta rätt linje och rätt fart. Jag felläste putten. Det var en grym möjlighet. Jag hade birdeelägen på både 17 och 18 men det ville sig inte. Men jag är stolt över hur jag hanterade detta och det var riktigt skönt att känna lite press igen, sa DeChambeau till media efteråt.

Förra veckan var det Cameron Smith som fick uppleva den blandade känslan av att vara lite besviken efter en rond på 60 slag. Denna veckan var det Bryson DeChambeau som fick ”nöja” sig med 60 slag efter en imponerande uppvisning. Han började ronden birdie, birdie, par, eagle, birdie, slog sina bomber från tee och spelade de 58 första slagen nära nog perfekt – men blev ”lurad” på sista green.


– Jag visste hela dagen att om jag kunde fortsätta träffa fairways och greener så skulle jag ge mig själv en bra chans att skjuta nio, tio under. Jag visste däremot inte att jag kunde komma ner till tolv och möjligen tretton under, men det var absolut målet. Jag sa till min caddie ”En till, kom igen”. Banan är fantastisk. Det finns utrymme att bomba på med drivern, men det går också att hålla igen lägga upp sig på vissa avstånd när det behövs, säger DeChambeau.

Två eagles, åtta birdes och åtta par, tolv under par för dagen och ett ryck upp i ledning inför helgen.
DeChambaeu började dagen på –4 och är alltså, hastigt och lustigt, –16.
Därmed leder han tävlingen ett slag före Patrick Cantlay och Jon Rahm. De har i sin tur tre slag ner till Sungjae Im och Sergio Garcia (–12).
Femton spelare hann dock inte spela färdigt den andra ronden eftersom tävlingen bröts på grund av mörker. En av dem är Jon Rahm som har tre hål kvar. Så det är inte säkert att DeChambeau leder när tredje varvet inleds.

ALEXANDER Norén hade en bra fredag, gick sex under (66) och avancerade 30 placeringar. Norén är på delad 17:e plats inför helgen och i nuläget beräknad att sluta 39:a på Fedex Cup-rankingen.

De 30 bästa får spela tourfinal på East Lake i Atlanta nästa vecka. För att ta sig in där behöver Norén upp topp 10.

Klicka på bilden för fullständig leaderboad.


Text: Bo Steffensen • 2021-08-28
TournyttBMW ChampionshipBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top