Nora Sundberg, Stockholms Golfklubb, satte banrekord två rundor i rad. Nu är hon i USA för att spela Junior Solheim Cup. Bild: Pär Sundberg

Junior Solheim Cup

15-åriga Nora satte dubbla banrekord

Stockholms Nora Sundberg är uttagen till Junior Solheim Cup. Hon förberedde sig genom att vinna en tävling med tio slag – och sätta banrekord två dagar i sträck.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-28 Uppdaterad 2021-08-29

Nora Sundberg, Stockholms Golfklubb, är en av två svenskor i Europas Junior Solheim Cup-lag. Den andra är Meja Örtengren, Landeryd. Junior Solheim Cup, Europa mot USA, spelas på Sylviana CC i Toledo, Ohio 1–2 september.
När Svensk Golf pratar med Nora på fredagskvällen, svensk tid, har hon precis landat i Detroit. Därifrån är det buss till Toledo.
Och Nora Sundberg, som fyller 16 i september, verkar ha prickat in formen.
Förra veckan vann hon en Teen Tour Elite-tävling på Fullerö GK utanför Västerås med tio slag. Nora Sundberg satte banrekord två dagar i rad.
Hon började ”lugnt” med en 72:a, sedan 66 slag, banrekord, varpå hon slog till med en avslutande 63:a, nio birdies och nio par. Nytt banrekord igen och den bästa runda hon gjort.
– Ja, det är det. Med flera slag. 66:an var min bästa runda fram till dagen efter. Det är första gången jag satt ett banrekord också så det var kul. När det går så bra känns det enkelt att spela, det bara rullar på, säger hon.

NORA Sundberg fick veta redan i juli att hon skulle vara med i Junior Solheim Cup. Kapten för laget är Annika Sörenstam.
– Jag blev jätteglad när Annika ringde och sa att jag hade fått en plats. De var ju jätteroligt. Jag har träffat Annika förut men det här blir första gången under en tävling där hon är kapten så det ska bli väldigt spännande, säger Nora Sundberg.
Efter Junior Solheim Cup får Nora Sundberg och de andra i laget chansen att komma extra nära världsstjärnorna i ”stora” Solheim Cup. Den matchen spelas också i Toledo, 4–6 september på Inverness Club som ligger en dryg mil från Sylviana CC.
– Vi kommer att stanna tre dagar till efter tävlingen och kolla på Solheim Cup. Då får vi, tror jag, gå med spelarna innanför repen. Vi får också vara med på middagen under öppningsceremonin. Det känns lite nervöst men det ska bli väldigt kul, säger Nora Sundberg.
Vi får hoppas att du fått med dig spelet från Fullerö på planet över till USA?
– Förhoppningsvis. Jag ska göra mitt bästa för att komma in i den zonen igen, säger Nora Sundberg.

Europas Junior Solheim Cup-lag består av tolv spelare:
Nora Sundberg, Sverige
Meja Örtengren, Sverige
Amalie Leth-Nissen, Danmark
Constance Fouillet, Frankrike
Paula Schulz-Hanßen, Tyskland
Andrea Revuelta, Spanien
Cayetana Fernández, Spanien
Helen Briem, Tyskland
Savannah De Bock, Belgien
Francesca Fiorellini, Italien
Vairana Heck, Frankrike
Denisa Vodickova, Tjeckien


Text: Bo Steffensen • 2021-08-28
TävlaTournyttFullerö GKJunior Solheim CupNora SundbergStockholms GKTeen Tour EliteTournytt
Rulla till toppen