Patrick Reed får be till höge makter att han hinner bli frisk till Ryder Cup. Bild: Getty Images

Ryder Cup

Reed vilar ut hemma – får hoppas på wild card

Lungsjuke Patrick Reed har lämnat sjukhuset.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-27 Uppdaterad 2021-08-27

Patrick Reed, som drabbats av dubbelsidig lunginflammatuon, har lämnat sjukhuset och återhämtar sig nu i hemmet i Houston.
– Det är skönt att vara hemma med barnen och Justine. Det gör återhämtningsprocessen så mycket lättare. Jag har fokuserat på min hälsa och min familj. Man inser inte hur bra man har det förrän något sådant här händer, skriver Reed i ett sms till Golfweek.
När han kan vara tillbaka på golfbanan är i nuläget ovisst. Ryder Cup spelas 24–26 september på Whistling Straits i Wisconsin.

Frågan är om Captain America är med då. Han kommer i alla fall inte att kunna spela sig in i laget. Sjukdomen gjorde att Patrick Reed missade BMW Championship, som är den sista tävlingen att kvala in i.
Sex man spelar sig in i det amerikanska laget. Övriga sex tas ut av kaptenen Steve Stricker efter nästa veckas Tour Championship.

Klara är Collin Morikawa, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka och Justin Thomas. Plats sex hålls i nuläget av Tony Finau, som vann förra veckan, men tätt bakom honom ligger Xander Schauffele och Jordan Spieth.
Patrick Reed, USA:s motsvarighet till Ian Poulter när det kommer till Ryder Cup, är tia på den rankingen.
Chansen att  han ska få ett positivt samtal från Stricker är väl trots allt ganska stor. Förutsatt att han hinner bli frisk.
Patrick Reed har spelat Ryder Cup de tre senaste gångerna –  2014, 2016 och 2018.


Text: Bo Steffensen • 2021-08-27
TournyttBMW ChampionshipPatrick ReedPGA TourRyder CupTournytt
Scroll to Top