Madelene Sagström är klar för det europeiska Solheim Cup-laget. Foto: Getty Images

Solheim Cup

Sagström & Nordqvist med i Solheim Cup – här är Europas lag

I början av september ska Solheim Cup spelas. Nu är det europeiska laget spikat.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-23 Uppdaterad 2021-08-23

En blandning av rookies och spelare med erfarenhet valdes av Catriona Matthew för att representera Europa. Solheim Cup spelas på Inverness Club i Ohio, USA, om två veckor och nu är det europeiska laget spikat.

Helgens AIG Women’s Open var den sista tävlingen som gav rankingpoäng för att kvala in till Solheim Cup och precis det lyckades Anna Nordqvist med efter att ha vunnit på Carnoustie. Därefter spikade Europas kapten laget som ska försvara titeln.

Matthew hade sex stycken kaptensval till sitt förfogande och tre av de platserna gick till debutanter. Irlands Leona Maguire, Finlands Matilda Castren och Danmarks Nanna Koertz Madsen kommer att debutera.

Castren blir första finska spelaren att vara en del av Solheim Cup. Detta efter en märklig säsong där hon behövde vinna i Europa för att ha en chans att delta i lagtävlingen, vilket hon också gjorde. En enastående prestation och en dröm som går i uppfyllelse för 26-åringen.
– Jag tror inte det sjunkit in ännu, men mina ögon fylls av glädjetårar av tanken på hur kul det ska bli och hur häftigt det är att representera Europa och Finland, säger Castren.
– Det har varit ett av mina stora mål sedan jag var en liten tjej. Det är häftigt att det nu ska hända. Jag kan inte beskriva det, jag är bara jätteglad. Det är svårt att hålla känslorna inom sig. Att vara den första finskan är en enorm ära och jag är så stolt.

Maguire blir den första irländska spelaren att representera Europa i Solheim Cup. Danska Koertz Madsen var den som precis missade att få en automatisk plats i tävlingen. Hennes jämna säsong och hennes delade femteplats i helgens major var det som fick Matthew att välja ut henne.

Madelene Sagström var inte oväntat också med bland Matthews kaptensval. Svenskan gjorde sin debut i Solheim Cup 2017 och efter den delade andraplatsen i helgens major var det inte mycket att fundera på för kapten Matthew.
– Jag är superglad över att få representera Europa i Solheim Cup ännu en gång. 2017 var första gången och det var något som alla drömmer om. Atmosfären är fenomenal och det spelas på den största av scener. Det är en ära att få vara med igen, säger Sagström.

De andra två spelarna som får en plats är fransyskan Celine Boutier och engelskan Mel Reid, vilket gör att alla tolv spelare är klara.

Solheim Cup avgörs lördag till måndag den 4–6 september.

Anna Nordqvist och Madelene Sagström klara för Solheim Cup. Foto: Getty Images

Här är hela Europas lag:

KaptenCatriona Matthew
Automatiskt inkvalade spelareAnna Nordqvist, Sverige
Carlota Ciganda, Spanien
Charley Hull, England
Sophia Popov, Tyskland
Georgia Hall, England
Emily Kristine Pedersen, Danmark
Handplockade spelare av kaptenMadelene Sagström, Sverige
Mel Reid, England
Leona Maguire, Irland
Matilda Castren, Finland
Nanna Koerstz Madsen, Danmark
Celine Boutier, Frankrike


Text: Jesper Johansson • 2021-08-23
TournyttAnna NordqvistMadelene SagströmSolheim CupTournytt
Scroll to Top