Henrik Stenson jagar sin första seger på Europatouren sedan Open-segern på Troon 2016 och är delad tvåa inför avslutningen i Tjeckien // Foto: Getty Images

Europatouren

Stenson tvåa inför sista ronden i Tjeckien

Jagar första triumfen på Europatouren sedan Open-segern på Troon.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-21

Kanske är det lite fler besök på Europatouren och en jakt på Ryder Cup som behövs för att få igång Henrik Stenson.

Efter tre ronder av D+D Real Czech Masters utanför Prag är Stenson delad tvåa, två slag bakom finländaren Tapio Pulkkanen, inför sista ronden.

– Jag är nöjd med hur jag manövrerar mig runt banan men jag kämpar fortfarande med lite saker i svingen. Jag vet inte hur mycket det syns från sidan men det känns onekligen för mig. Men närspelet är bra och jag har bara gjort en bogey, och den kom efter ett pluggat bunkerläge så jag räknar mig fortfarande som bogeyfri efter 54 hål, sa Stenson skämtsamt efter ronden.

Det blev 69 slag tredje dagen och Stensons första bogey i tävlingen kom på det sjätte hålet tredje ronden då han som sagt pluggade sin boll i en fairwaybunker, i övrigt är det rena scorekort.

Stenson jagar naturligtvis spelet i första hand men också en plats i höstens Ryder Cup. Han har inte vunnit på det ordinarie ET-schemat sedan segern på Royal Troon 2016 men vann ju som bekant Wyndham Championship 2017 samt Hero World Challenge 2019. Stenson har heller inte varit topp tio sedan Scandinavian Invitation på Hills 2019 då han slutade delad trea, en seger i det här skedet skulle vara välbehövlig.

– Det skulle betyda jättemycket för mig. Men samtidigt är det som alltid, en utveckling mot att hitta spelet igen, jag har inte spelat tillräckligt bra de senaste åren och jag arbetar hela tiden vidare mot att hitta rätt igen.

Det ser ut att bli en mycket fin svensktävling även totalt sett, kanske drar Stensons närvaro med sig övriga svenskar. Philip Eriksson gick på 68 slag tredje ronden och är delad sexa precis som Sebastian Söderberg, 73 slag på lördagen.

Joakim Lagergren (69) är delad tolva och Niklas Lemke (68) delad 17:e.

Ledartavla


Text: Martin Strömberg • 2021-08-21
TournyttEuropean TourHenrik StensonJoakim LagergrenNiklas LemkePhilip ErikssonRyder CupSebastian SöderbergTapio PulkkanenTournytt
Scroll to Top