Anna Nordqvist gick runt på 65 slag tredje ronden av Women´s Open på Carnoustie och leder med spelare kvar ute på banan // Foto: Getty Images

AIG Women´s Open

Nordqvist leder Women´s Open efter drömrond

Gick runt på 65 slag utan bogeys tredje ronden.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-21 Uppdaterad 2021-08-22

Carnoustie verkar passa de svenska spelarna mycket bra när AIG Women´s Open avgörs den här veckan.

Inför tredje ronden delade Anna Nordqvist 23:e plats men när hon lämnade in sitt scorekort efter sin rond hade hon klättrat hela vägen upp till delad ledning tillsammans med danskan Nanna Koerstz Madsen, båda nio under par. Det blir alltså en helt skandinavisk ledarboll under söndagens avslutande rond.

– Jag älskar Carnoustie, det är en otrolig bana och det känns som en ynnest att spela här. Jag har spelat bra de senaste veckorna, har bara inte fått i puttarna eller gjort så bra scorer som jag velat, sa Nordqvist efter ronden.

Nordqvist gjorde en bogeyfri 65-rond med sju birdies och elva par under “moving-day” och det är den bästa ronden hittills i tävlingen.

Svenskan var av naturliga orsaker nöjd efter sin rond.

– Linksgolf tester verkligen ditt tålamod och jag tycker att jag har haft en jättebra attityd så här långt den här veckan. Jag är jättenöjd med min rond men jag har spelat så länge nu att jag vet att man inte kan kontrollera allt, vissa dagar kommer att vara bra och andra dåliga, allt jag kan göra är mitt bästa sista ronden också, sa Nordqvist efter ronden.

Hon rullade bland annat i den här birdien från distans på det åttonde hålet.

Sedan tidigare har Nordqvist två majors på meritlistan, LPGA Championship från 2009 och Evian Championship 2017.

På ensam tredjeplats finns amerikanskan Lizette Salas på åtta under par.

Madelene Sagström ligger delad fyra tillsammans med tre andra spelare på sju under par, efter en fin rond på 69 slag. Sagström avslutade med att studsa andraslaget över Barry Burn kort om green och sedan sånär göra birdie på det svåra 18:e hålet.

– Det går åt rätt håll. Carnoustie är en fantastisk bana. Man ska helst träffa fairways men gör man inte det får man acceptera att man måste ta medicinen.

Ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-08-21
TournyttAIG Women's OpenAnna NordqvistLPGA TourMadelene SagströmTournyttYealimi Noh
Scroll to Top