Sebastian Söderberg tangerade banrekordet andra dagen med 64 slag och leder efter två ronder i Tjeckien // Foto: Getty Images

Europatouren

Superrond av Söderberg

Tangerade banrekordet i Tjeckien och jagas av Stenson.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-20 Uppdaterad 2021-08-20

Det ser mycket lovande ut med svenska läsglasögon efter två ronder av D+D REAL Czech Masters.

Henrik Stenson startade tidigt under fredagen och följde upp sin bogeyfria 67:a från första dagen med ännu en bogeyfri rond. Den här dagen blev det 69 slag på Albatross Golf Resort efter tre birdies och resten par. Stenson är ensam fyra efter två ronder på åtta under par och Stenson höll fram puttningen som den största anledningen till att han är bogeyfri efter 36 hål.

– Det finns lite mer att önska när det gäller det långa spelet men jag har fortfarande träffat mycket fairways och greener. Jag vill gärna ha lite mer men vi är i en bra position inför helgen och det är förmodligen lite bättre rent scoremässigt än förväntat och jag ser fram mot helgen, sa Stenson.

Lite senare under dagen visade Sebastian Söderberg att formen sitter där den ska. Nästa vecka ska göteborgaren försvara sin titel i Schweiz från 2019 då han besegrade bland andra Rory McIlroy i särspel i Omega European Masters i Crans sur Sierre, och under andra dagen i Tjeckien gick Söderberg runt på 64 slag.

Han är ensam att ha nått tvåsiffrigt under par och på 10 under leder han med ett slag före Adrian Meronk från Polen och amerikanen Sean Crocker.

Söderberg gjorde sju birdies, en eagle, en bogey och resten par under fredagen.

Det var en nöjd svensk som mötte media efter sin 64:a.

– Jag spelade riktigt bra idag och var egentligen bara i trubbel på 17 då jag gjorde en bra up-and-down. Det var mycket fairways och greener och jag satte dessutom en del bra puttar, sa Söderberg.

Som om det inte vore nog med två spelare bland de fyra bästa finns fler svenskar som visar fin form. Philip Eriksson (70-69) delar 12:e plats på fem under par och Joakim Lagergren (70-70) är delad 17:e på fyra under par. På rätt sida om kvalgränsen finns också Niklas Lemke (70-72) på delad 34:e plats.

Klicka här för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-08-20
TournyttAdrian MeronkEuropean TourHenrik StensonJoakim LagergrenNiklas LemkePhilip ErikssonSean CrockerSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen