Alex Norén stod för en av andra dagens absolut bästa scorer i The Northern Trust med en 64:a // Foto: Getty Images

PGA Tour

64 slag av Norén – tre slag bakom Rahm

"Jag är väldigt, väldigt nöjd"

Text: Martin Strömberg • 2021-08-20

Alex Norén gjorde en av andra dagens bästa ronder i The Northern Trust, första slutspelstävlingen i PGA-tourens FedEx Cup.

Svensken gick på 64 slag (-7) och är i nuläget delad sexa på nio under par totalt, tre slag bakom ledande spanjoren och världsettan Jon Rahm. Norén var åtta under par inför sista hålet men där kom tyvärr dagens första bogey efter ett besök i oländig terräng till vänster om fairway på avslutningshålet på Liberty National GC.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd och det är bland det bästa jag spelat i år. Sju under här med en birdie på sista…, säger en klart belåten Alex Norén till Svensk Golf efter ronden.

Ola Wenström är på plats för Svensk Golfs räkning och här är hans intervju med Alex efter andra ronden:

Resultaten just nu tar Norén med god marginal in på rätt sida om de 75 spelare som får spela nästa slutspelstävling, BMW Championship, just nu är han 54:a men det kan gå väldigt fort åt båda håll. Helt klart är att Norén fått en mycket fin start på slutspelet.

– Jag spelade lite bättre idag överlag och träffade fler fairways. Gör man det så är inte den här banan jättesvår och får man upp ett par wedgar nära så underlättar det.

Det ser lite tyngre ut för vår andra svensk i slutspelet. Henrik Norlander är i skrivande stund tre över för dagen och två över totalt. Om det resultatet skulle hålla i sig landar Norlander på 87:e plats på FedEx-listan och missar i så fall BMW Championship.

Följ resultaten här.


Text: Martin Strömberg • 2021-08-20
TournyttAlexander NorenHenrik NorlanderJon RahmPGA TourTournytt
Scroll to Top