Henrik Stenson storspelade under torsdagen. Foto: Getty Images

European Tour

Stenson i delad ledning – visar Ryder Cup-form framför kaptenen

Henrik Stenson hoppas hitta form kommande veckor för att visa Padraig Harrington att han ska vara med i Ryder Cup. Torsdagen var precis vad han behövde.

Text: Jesper Johansson & Martin Strömberg • 2021-08-19 Uppdaterad 2021-08-19

Senast Henrik Stenson var i ledningen efter 18 hål i en tävling var 2017. I Abu Dhabi HSBC Championship gick svensken runt på 64 slag under torsdagen för att därefter till slut bli delad åtta.

Efter 18 hål spelade av veckans D+D Real Czech Masters är svensken åter i ledning efter första ronden. Den här gången är han dock inte ensam utan delar den med Maverick Antcliff. De båda gick runt på 67 slag, fem under par, för att därmed leda med ett slags marginal.

Under torsdagen gjorde Henrik Stenson tre birdies, en eagle och 14 par. En klassisk Stenson-rond utan misstag med andra ord.

Och det är just så svensken måste fortsätta att leverera om han ska ha en chans på en av platserna under Ryder Cup på Whistling Straits senare i höst. Hans spelkamrat de första två varven, Padraig Harrington, är ju också kapten för det europeiska laget och förhoppningsvis kan han se en nytändning i svensken.
– Det här är ett försök att visa form och det finns väl några promilles chans att lyckas hitta bta lir och imponera på Padraig. Jag tycker vi gör framsteg. Om vi är tillräckligt snabba på det för att hinna bygga lite förtroende igen återstår att se. Men om det är fallet så får vi ju förhoppningsvis resultaten senare i höst, säger Stenson till Svensk Golf.
– Vi ger sällan upp i första taget. Men att det behövs en drös bra resultat dessa veckor är ju ett måste. Vad det är känns omöjligt att veta. En vecka, en runda, ett slag i taget brukar vara en bra början.

Helt rätt Henrik Stenson. Och att gå runt på 67 slag för en delad ledning, med Ryder Cup-kaptenen som spelpartner, brukar också vara ett bra sätt att imponera…

Aktuell ledartavla hittar du här


Text: Jesper Johansson & Martin Strömberg • 2021-08-19
TournyttEuropean TourHenrik StensonPadraig HarringtonRyder CupTournytt
Scroll to Top