Årets sista major är den med störst prissumma. Foto: Getty Images

AIG Women's Open

Ny rekordhög prissumma i damernas sista major

Under onsdagen kom R&A tillsammans med titelsponsorn, AIG, med fantastiska nyheter för världens damspelare. Veckans major får en rekordhög prissumma.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-19 Uppdaterad 2021-08-19

Av de fem majors som finns på damsidan kommer den högsta prissumman att finnas i veckans AIG Women’s Open. Det meddelades nämligen under onsdagen att den till i år kommer öka med 1,3 miljoner dollar för att totalt ligga på 5,8 miljoner dollar – ungefär 50 miljoner kronor. Vinnaren av veckans major tar hem runt 7,6 miljoner kronor.

Den major med näst högst prissumma är US Open som ligger precis bakom med 5,5 miljoner dollar att dela ut till spelarna. Där är fördelningstrappan dock annorlunda och vinnaren i juni, Yuka Saso, fick 1 miljon dollar – 8,7 miljoner kronor.

2022 kommer AIG att höja prissumman i årets sista major med ytterligare en miljon dollar. Detta innebär att prissumman har dubblats sedan 2018, innan det globala försäkringsbolaget tog över som huvudsponsor för majorn.
– Vi har satt ribban för prispengar i en dammajor den här veckan och tack vare AIG bygger vi vidare för framtiden. Vi hoppas att det här ska inspirera andra event att följa efter och hjälpa oss ta ett steg framåt för damernas golftävlingar, säger Martin Slumbers, vd för R&A.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-19
TournyttAIG Women's OpenPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top