Annika Sörenstam leder U.S. Senior Women's Open efter två spelade varv. Foto: Getty Images

U.S. Senior Women's Open

Sörenstam fortsatt i ledning – Neumann tvåa

Svenskorna plockar fram det bästa och spelar fantastisk golf i U.S. Senior Women’s Open.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-31 Uppdaterad 2021-07-31

Efter två dagars spel av U.S. Senior Women’s Open är det dubbelt svenskt i topp. Annika Sörenstam som gör sin seniormajordebut leder på åtta under par, tre slag före Liselotte Neumann som är ensam tvåa i tävlingen. 

Sörenstam följde upp tordagens 67-rond med 69 slag på fredagen efter fyra birdies och en bogey. Likt under hennes aktiva karriär är det stabilitet och pålitligt spel som ligger bakom framgången – Sörenstam har träffat 32 av 36 greener och trivs på Brooklawn Country Club i Fairfield, Connecticut.
– Jag är verkligen supernöjd. Jag har väl inte varit i ledningen inför helgen på 13 år, väl?… Drivern var inte lika bra idag men mina järnslag var perfekta. Regnet som föll igår gjorde greenerna mjuka och mottagliga så jag kunde utmana mer idag, säger Sörenstam till USGA. 
Hela familjen är på plats – barnen utanför repen och maken Mike McGee går caddie.
– Jag och Mike har ett bra system för att komma fram till vad vi ska göra, säger Sörenstam.  

Liselotte Neumann gick också tre under par och är totalt fem under par i tävlingen. Precis som under de två första dagarna kommer svenskorna spela tillsammans den tredje ronden och de trivs i varandras sällskap. 
– Det var ett tag sen sist men det är härligt att vara här ute med Annika igen. När man spelar med henne så känns det som att man måste höja sig en nivå. Jag måste plocka fram mitt ”A game”. Hon slår lite längre så jag har haft lite svårt att hänga med, säger Liselotte Neumann. 
Sörenstam är också glad över att få spela golf med Neumann igen.
– Hon är en stor spelare och en förebild när jag växte upp. Jag kommer aldrig glömma när hon vann US Open 1988, det inspirerade mig att verkligen tro på mig själv. Det är speciellt att kunna få spela tillsammans som seniorer och det ska bli kul att fortsätta spela med henne igen i helgen, säger Annika Sörenstam. 

Helen Alfredsson, som är titelförsvarare, ligger på delad 13:e plats, totalt två över par. För Carin Hjalmarsson blev det dessvärre missad kvalgräns. 

Klicka här för aktuell ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-31
TournyttAnnika SörenstamHelen AlfredssonLiselotte NeumannTournytt
Scroll to Top