Alexander Norén har tätkänning efter första dagen spel i Tokyo. Här lyfter han in bollen på det 18:e hålet. Bild: Getty Images

OS Tokyo

Fin start för Norén och Norlander

Alexander Norén och Henrik Norlander är bra med efter första dagen av OS-tävlingen i Tokyo.

Text: Bo Steffensen • 2021-07-29 Uppdaterad 2021-07-29

I natt gick herrarnas golftävling i OS igång på Kasumigaseki Country Club som ligger fem mil från OS-byn.
Klädda i mörkblå byxor och vit piké och med klubborna i en blågul Sverigebag slog Norlander och Norén ut på sin första olympiska golfrunda.
Henrik Norlander gick ut redan i tredje boll (00.52, svensk tid) tillsammans med colombianen Sebastian Munoz och dansken Joachim B Hansen.
Vid 05.30 i morse kunde han skriva under ett scorekort med fem birdies, två bogeys och resten par. 68 slag, tre under par en delad tolfteplats.
Norlander puttade bra men hade, för ovanlighetens skull, lite problem i det långa spelet.
– De fyra sista var riktigt bra från tee till green, så jag känner mig ganska hoppfull inför fortsättningen. Jag var väldigt lugn på uppvärmningen, men när de skickade upp oss på tee och vi hade en stor tv-skärm framför oss och en grym röst som presenterade en ”från Sverige” … det var bland det största som hänt, sa han till aftonbladet.se.

ALEXANDER Norén (ut 02.47) gick i boll med kanadensaren Mackenzie Hughes och thailändaren Jazz Janewattananond.
Och Norén började med en rivstart. Birdie på de två första hålen, ytterligare en på sexan och en vändning på 33 slag. Bogey på elvan och sedan två raka par tretton, fjorton (sänkte en femmetersputt).
Med tre hål kvar att spela var Norén fyra under par för dagen. Han hann lägga upp sig för en fin birdieputt på 16:e, par 3, när tävlingen bröts strax före 07 svensk tid på grund av åska.
Drygt två timmar senare var spelet igång igen. Norén missade sin birdieputt. Ny chans på 17, denna gång från sex, sju meter. Bollen smet precis förbi hålet.
Så par även på sista, 67 slag (–4) och en delad åttondeplats inför fortsättningen. Med mersmak.

– Jag är ganska nöjd med fyra under. Banan är inte supersvår, men det är heller inte bara att ställa ut skorna, så fyra under är helt okej. Spelar vi på topp så har vi en bra chans, säger Norén till aftonbladet.se.

60 spelare deltar i tävlingen. 72 håls slagtävling. Ingen kvalgräns.
Österrikaren Sepp Straka gick ut i den allra första morgonbollen och visade direkt var han tänkt ställa skåpet. Fyra birdies ut, fyra in, inga bogeys, 63 slag (tangerat olympiskt rekord) och –8 totalt.
Därmed leder Straka tävlingen, ett slag före thailändaren Jazz Janewattananond, Thailand.

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2021-07-29
TournyttAlex NorénHenrik NorlanderKasumigaseki Country ClubOS Tokyo
Rulla till toppen