Målsättningen i Tokyo är medalj, säger Madelene Sagström som vässar formen inför OS. Bild: Getty Images

OS Tokyo

Sagström: ”Målsättningen är medalj”

Madelene Sagström är på snabbvisit i Sverige och förbereder sig inför OS i Tokyo. ”Det ska bli skitkul”, säger hon i en intervju med klubbtv.nu.

Text: Bo Steffensen • 2021-07-28

Herrarnas golftävling i OS är avgjord. Henrik Norlander och Alex Norén representerade Sverige.
Damernas tävling spelas 4–7 augusti. Då är det Anna Nordqvists och Madelene Sagströms tur att gå ut på Kasumigaseki Country Club, 49 kilometer nordväst om OS-byn i Tokyo.
I en intervju med Svenska Golfförbundet berättar Madelene Sagström om känslorna och förväntningarna inför hennes första olympiska spel.
– Jag ser fram emot atmosfären, att bara vara där alla de bästa inom alla idrotter är. Det ska bli skitkul. Vi kommer att bo på hotell inför tävlingen eftersom golfen är ganska långt bort men jag hoppas komma in i OS-byn, säger hon till klubb-tv.nu.

Madelene Sagström spelade majortävling i Frankrike förra veckan, Evian Championship. Hon slutade D38, precis som Anna Nordqvist. Båda var 15 slag efter segraren Minjee Lee.
Efter det åkte Sagström hem till Sverige för att vässa formen tillsammans med sin tränare Hans Larsson.
60 spelare deltar i OS-tävlingen. 14 av de 15 högst rankade spelarna i världen är med i startfältet. Att det inte är 15 beror på att 14-rankade sydkoreanskan Jeoung Eun Lee6 inte tar sig in Sydkoreas lag trots att landet får skicka fyra spelare till Tokyo.
Sydkorea kommer med världstvåan Ji Young Ko, trean Inbee Park (som vann OS-guld i Rio 2016), fyran Sei Young Kim och sexan Hyo-Joo Kim.

Madelen Sagström (rankad 75) och Anna Nordqvist (54) får tuff konkurrens i Tokyo men Madelene Sagström är hoppfull.
– Spelet börjar ta sig. Det har verkligen blivit bättre under året och jag börjar gå i rätt riktning. Jag är nöjd med att jag lade in ett besök i Sverige före OS för träning med Hans. Målsättningen i Tokyo är medalj, säger hon till klubbtv.nu.

Proffskarriären inleddes 2015 och Sagström tog sig till LPGA Tour efter ett succéår på undertouren Symetra år 2016 där det blev tre segrar för svenskan. Förra säsongen kom första och hittills enda LPGA Tour-segern i Gainbridge LPGA at Boca Rio. I år har det blivit en elfteplats som bäst på 15 LPGA Tour-starter.

Hela intervjun med Madelene Sagström i Klubb-TV:


Text: Bo Steffensen • 2021-07-28
TournyttklubbtvMadelene SagströmOS TokyoTournytt
Scroll to Top