Norskt OS-guld i golf? Varför inte. Viktor Hovland har definitivt kapaciteten. Bild: Getty Images.

OS Tokyo

Hovland: “Vi hatade varandra i början”

Viktor Hovland och Kristian Krogh Johannessen är Norges hopp i OS-golfen. Två kompisar som inte började sin vänskap på bästa sätt. – Vi hatade varandra, säger Viktor Hovland.

Text: Bo Steffensen • 2021-07-27 Uppdaterad 2021-07-27

Viktor Hovland är en av favoriterna i herrarnas OS-turnering. På tisdagen hade han och landsmannen Kristian Krogh Johannessen presskonferens på Kasumigaseki Country Club, banan där tävlingen avgörs.
Det skiljer några år mellan dem men 23-årige Hovland och 26-årige Krogh Johannessen har känt varandra länge. Dels genom landslag och tävlingar, dels gick de båda på Wang elitidrottsgymnasium i Oslo. Om än i olika klasser.
– Jag har känt Viktor sedan jag var 13, 14. Han var en liten tjock unge som spelade väldigt bra, och även om det kanske inte började så bra så har vi haft ett gott förhållande i många år, sa Krogh Johannessen enligt Norsk Golf.
– Vi hatade varandra i början. Men det går bättre nu. Det är ett fortsatt “work-in-progress”, kontrade Hovland.

I dag är den ”lille tjocke” världselva, Norges första segrare på PGA-touren och given i det europeiska Ryder Cup-laget i höst.
Kristian Krogh Johannessen har inte riktigt lyckas ta sig in på Europatouren men han är på god väg efter att ha gjort det bra på Challengetouren i år. Han är rankad 297 i världen.
– Det är riktigt kul att golf är med i OS. Vi som har växt upp i Norge ser extra mycket på vinter-OS och där gör vi det vanligtvis bra och tar hem många medaljer. Så har det inte varit på sommar-OS, men det ska vi försöka ändra på. Det är häftigt att se alla de stora olympierna från Norge, vad de har klarat att uppnå. Förhoppningsvis kan Kristian och jag bli en del av det, sa Viktor Hovland.

DEN LITE kantiga starten mellan de två började under en juniorturnering i Spanien för drygt tio år sedan. Hovland var lite irriterad på att hans rumskompis i den villa laget bodde i ofta hade besök av sin flickvän så han kunde inte vara så mycket i rummet.
– Jag tror att jag klagade ganska mycket på det. När jag mötte Kristian frågade han mig vad jag gick de två första rundorna på. Jag svarade att jag hade gått två 82-rundor. Han sa bara: ”Vad har det då för betydelse var du sover om du går på 82, 82?”. Jag hade aldrig träffat killen förr. Vilken start, tänkte jag. Men trots de kommentarerna är han en ganska okej kille, skrattade Hovland enligt Norsk Golf.

TÄVLINGEN börjar natten till torsdag, svensk tid.
Kristian Krogh Johannessen blir först av de två norrmännen att slå ut. Det gör han 02.14 (svensk tid) i boll med polacken Adrian Meronk och Gunn Charoenkul, Thailand.
Viktor Hovland går ut 03.14 tillsammans Cameron Smith (Aus) och Garrick Higgo (Sydafrika).

Här är hela spelschemat


Text: Bo Steffensen • 2021-07-27
TournyttOSOS TokyoTokyoTournyttViktor Hovland
Scroll to Top