Patrick Reed är laddad inför OS i Tokyo. Herrarnas tävling börjar på torsdag. Bild: Getty Images

OS Tokyo

Reed: ”Min plikt att åka till OS”

Det blir tajt och sen ankomst till Tokyo för Patrick Reed. Det spelar absolut ingen roll för Captain America.

Text: Bo Steffensen • 2021-07-26 Uppdaterad 2021-07-27

I lördags visade sig att Bryson DeChambeau hade testat positivt för covid 19 inför Olympiska spelen i Tokyo. Därmed var hans OS-äventyr förstört.
I stället blir det Patrick Reed som åker till Japan.
Reed fick beskedet efter sin lördagsrond i 3M Open, blev testad vid 17-tiden och flög till Houston på söndagen. Där blev han testad igen och ska bli testad en gång till på måndag kväll.
Om han klarar sig igenom de tre covid-testerna åker han till San Francisco och därifrån vidare till Tokyo. Håller planen anländer Patrick Reed Tokyo onsdag eftermiddag.
Herrarnas tävling börjar på torsdag. Det blir ingen tid till inspel eller annat, men det stör inte Captain America – smenknamnet han fått efter sina insatser i Ryder Cup.
– Varje gång jag kan representera, och spela för, mitt land så kommer jag att göra det oavsett förutsättningarna. Det spelar ingen roll var det är eller i vilken tidszon eller hur jag ska ta mig dit. När jag fick namnet Captain America var det fansen som gav mig det och det känns som en skyldighet och en plikt att spela för vårt land närhelst jag kan och närhelst jag får besked om det, säger Reed till amerikansk media.


USA HAR fyra spelare med i Tokyo: Justin Thomas, Collin Morikawa, Xander Schauffele och Patrick Reed.
Reed var egentligen fjärde reserv efter Dustin Johnson, Brooks Koepka och Patrick Cantlay men ingen av dem åker så nu står han där.
– Jag lider med Bryson. Jag vet hur mycket han såg fram emot att åka. Självklart vill man vara med men det där är inget man önskar någon, säger Patrick Reed som även var med i OS-turneringen i Rio 2016.
Då slutade Reed delad elva.

SPANSKE VÄRLDSETTAN Jon Rahm testade även han positivt inför avresan till Tokyo. Han ersätts av Jorge Campillo.Text: Bo Steffensen • 2021-07-26
TournyttBryson DeChambeauJon RahmJorge CampilloOlympiska spelenOSOS TokyoPatrick ReedTokyoTournytt
Rulla till toppen