Robert Karlsson väljer ledighet och livskvalitet istället för majorspel i Senior Open den här veckan // Foto: Getty Images

Senior Open

Robban: “Jag valde livskvalitet istället”

Hoppar över veckans major och väljer ledighet och livskvalitet.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-21 Uppdaterad 2021-07-21

Det är dags för major på PGA Tour Champions i veckan när Senior Open avgörs på Sunningdale GC utanför London.

Men de senaste två årens stora svenska utropstecken på seniortouren finns inte med i startlistan. Robert Karlsson har radat upp topp tio-placeringar under säsongen och ligger på en tiondeplats på PGA TOUR Champions Order of Merit, Charles Schwab Cup, och slutade bland annat trea i årets första seniormajor, Regions Tradition.

Robert Karlsson är varken skadad eller förhindrad på något annat vis inför veckans Senior Open, han har bara valt ett annat upplägg under sommaren.

– Jag valde att ta en vecka extra ledigt istället, det kändes inget kul att åka och vara inspärrad på hotellet en vecka. Dessutom med all kontaktspårning och skit som pågår, så jag valde helt enkelt livskvalitet istället, berättar Robert Karlsson för Svenskgolf.se.

På plats i England finns dock tre svenska spelare, Joakim Haeggman, Magnus Persson Atlevi och Jarmo Sandelin, som alla peggar upp utanför London på torsdagen.

Robert Karlsson kommer att ta spelledigt även under tävlingen i Kanada härnäst men spelar igen i Boeing Classic med start den 20 augusti.

Han kommer dessutom troligen att ställa upp i BMW PGA Championship på Wentworth i september och kan dessutom se fram mot arbetet som vicekapten i höstens Ryder Cup-match som spelas på Whistling Straits i Wisconsin mellan 24-26 september.


Text: Martin Strömberg • 2021-07-21
TournyttJarmo SandelinJoakim HaeggmanMagnus Persson AtleviPGA Tour ChampionsRobert KarlssonTournytt
Scroll to Top