Vincent Norrman slutade delad trea och tog sin hittills bästa placering på Korn Ferry Tour // Foto: Getty Images

Norrman satsar stipendium i Florida-lägenhet

Stiftelsen PGA Future fund har tilldelat svensken 75 000 kronor för att hjälpa honom att etablera sig i världseliten.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-21 Uppdaterad 2021-07-21

Nyblivne proffset Vincent Norrman har fått en bra start på proffskarriären och har redan visat prov på sin kapacitet. Hittills har det blivit en 14:e plats i Scandinavian Mixed (då fortfarande som amatör) medan proffsdebuten i slutet av juni slutade med en femteplats i BMW International Open, med en efterföljande 61:a plats i Irish Open. Denna vecka spelar han återigen på European Tour i Cazoo Open supported by Gareth Bale på tidigare Ryder Cup-banan Celtic Manor i Wales.
Sedan debuten som proffs har Norrman gått från 1 016:e till 659:e plats på världsrankingen.  

För att hjälpa Norrman vidare i sin satsning har PGA of Swedens stiftelse PGA Future Fund tilldelat honom ett stipendium på 75 000 kronor.
– Norrman kommer från en lysande amatörkarriär, bland annat med spel i landslaget och på college, och har redan debuterat på Europatouren. PGA Future Fund hoppas kunna hjälpa honom etablera sig i världseliten, skriver PGA of Sweden i ett pressmeddelande. 

Vincent Norrman är glad, full av självförtroende och vet redan nu vad han ska använda pengarna till. 
– Jag vill tacka för stipendiet och att ni vill vara med och stötta mig på min väg mot världstoppen. Det betyder väldigt mycket för mig. De här pengarna kommer att gå till en liten lägenhet i Florida, som jag kan ha som en bas mellan tävlingar och som ett ställe dit jag kan åka om vintrarna där det är lite bättre väder, säger Vincent Norrman. Text: Olof Åsgård • 2021-07-21
TournyttEuropean TourPGA Future FundTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen