Henrik Norlander var bara två slag från särspel i Barbasol Championship och slutade delad femma // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norlander femma i Kentucky

Svensken bara två slag från särspelet.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-19 Uppdaterad 2021-07-19

Vid sidan av The Open och Collin Morikawas fantastiska seger på Royal St. George´s, avgjordes Barbasol Championship på PGA-touren.

Och två svenska spelare passade på att spela riktigt bra på Keene Trace Golf Club i Kentucky. David LIngmerth låg delad femma inför sista ronden och fick en bra start under söndagen med en birdie redan på tredje hålet. Tyvärr bromsade två raka bogeys på hål sex och sju Lingmerth i satsningen mot toppen men efter två birdies på vägen hem blev det i varje fall 70 slag sista dagen och en delad elfteplats för Lingmerth.

Henrik Norlander delade tolfteplatsen efter tre ronder och rivstartade söndagen med fyra birdies första nio hålen. I det skedet av tävlingen var Norlander upp på en delad andraplats. Men även för Norlander blev det två bogeys, på hål tio och tretton som tog honom bakåt i resultatlistan. En underbar eagle på det femtonde hålet kryddat med tre raka par gav ändå 67 slag sista dagen och en fin delad femteplats för Norlander, som klättrade från 86:e till 80:e plats på FedEx Cup-listan.

Tredje svensken som klarade kvalgränsen, Richard S Johnson, avslutade med en fin 69-rond och blev delad 58:a.

Segerstriden kom till slut att stå mellan J.T. Poston och irländaren Seamus Power. Poston ledde under stora delar av söndagen men en drive på hål femton som gick out-of-bounds med några millimeter följt av en treputt på hålet efter tog honom tillbaks till 21 under par och ett särspel mot Power.

Segern i Barbasol Championship efter särspel var Seamus Powers första hittills i karriären // Foto: Getty Images

Särspelet blev långt och dramatiskt, men när Poston återigen hade marginalerna mot sig från tee på det sjätte särspelshålet, och hans spoon med snäv marginal hittade vattenhindret, kunde Power avgöra.

Två puttar för par innebar första segern på PGA Tour för den 34-årige irländaren som kämpat många år på olika tourer. Han blev därmed den femte irländaren att vinna på PGA Tour efter James Edmundson, Peter O´Hara, Padraig Harrington och Shane Lowry.

Klicka här för att komma till slutställningenText: Martin Strömberg • 2021-07-19
TournyttBarbasol ChampionshipDavid LingmerthHenrik NorlanderJ.T PostonPGA TourRichard S. JohnsonSeamus PowerTournytt
Rulla till toppen