Får vi en repris på denna intagande vy över Royal Portrush redan om tre år? Foto: Getty Images.

The Open

The Open till Nordirland 2025?

Mästerskapet ryktas återvända till Royal Portrush sex år efter banans föregående värdskap.

Text: Eric Franzén • 2021-07-18

Det tog 68 år för The Open Championship att göra ett återbesök på Royal Portrush i Nordirland, efter att mästerskapet spelats där för första gången 1951. Men efter 2019 års framgångsrika återkomst verkar banans tredje The Open dröja betydligt mindre. Enligt Ian Paisley, vice ordförande i en obunden parlamentsgrupp i Westminster, kommer The Open att avgöras på Royal Portrush redan under 2025 – vilket andra källor också bekräftat till olika mediekanaler. Ett avsteg från de tidigare spekulationer som pekat ut Muirfield som trolig värdbana för 2025.

– Jag är glad över att det kommer tillbaka till Nordirland och den troliga tidpunkten är vid 2025. Det ligger nära till hands att det snart kommer ett offentligt tillkännagivande, säger Ian Paisley till BBC när han intervjuas på Royal St Georges under The Open.

Shane Lowry stod som segrare vid The Open på Royal Portrush 2019. Dunluce Course, som är klubbens mästerskapsslinga, landade som nummer åtta i världen på amerikanska Golf Digests senaste globala ranking.

Kommande spelplatser för The Open Championship

2022: The Old Course, St Andrews, Skottland

2023 Royal Liverpool, England

2024 Royal Troon, SkottlandText: Eric Franzén • 2021-07-18
TournyttRoyal PortrushThe Open
Scroll to Top