Collin Morikawa tog seden dit han kom och käkade hamburgare fyra dagar i följd under The Open-veckan. Foto: Getty Images

The Open

Segerreceptet: “Ätit burgare fyra dagar i rad”

Collin Morikawas svar på vad han gjort annorlunda den här veckan var något överraskande.

Text: Oskar Åsgård • 2021-07-18 Uppdaterad 2021-07-22

Den första frågan som Collin Morikawa fick på segerpresskonferensen var vad hemligheten till att vinna The Open i sin mästerskapsdebut var. Svaret?

– Hemligheten? Tja, jag gör ju aldrig så här, men jag har ätit burgare fyra dagar i rad, så min kropp känner nog av det. Det vet jag att den gör, svarade Collin Morikawa med ett leende.

Möjligen ett lite oväntat svar eftersom 24-åringen slår en som ett fysiskt praktexemplar, utan någon antydan av extrakilon. Å andra sidan, med en frisk, tränad 24-årings ämnesomsättning och långa dagar på banan lär kaloriintaget från ett par brittiska burgare ha jämnats ut av den energimässiga ansträngning som krävdes för att vinna The Open.

– Men jag tror bara att jag gillar de här situationerna. Du måste omfamna det. Du måste vara peppad på att ha chansen och det var så jag såg på det idag. Särskilt på slutet när jag var exalterad, utvecklar Morikawa.

Vad det första han ska dricka ur The Claret Jug blir?

– Jag vet inte. Det är JJ:s (Morikawas caddie) födelsedag, han får bestämma. Jag kommer dricka vadsomhelst. Vi har bott på hotellet precis vid banan (The Lodge at Prince’s, reds anm) och varje kväll har jag sett caddies sitta och dricka och har känt “fasen vad jag vill ta ett glas” men jag har hållit mig. Det gör jag alltid under en tävlingsvecka.

Förmodligen kommer det inte dröja länge till innan han får avnjuta någon välsmakande dryck ur den klassiska vinkaraffen.Text: Oskar Åsgård • 2021-07-18
TournyttCollin MorikawaThe OpenTournytt
Scroll to Top