PGA Tour

Day tog täten, bägge svenskar vidare

Jason Day tog kommandot i Travelers Championship med en utmärkt 62-rond. Henrik Norlander och Jonas Blixt är vidare, men har en bit till täten.

Text: Tomas Hagfeldt • 2021-06-26

Fredagen var Jason Days dag när Travelers Championship fortsatte i Connecticut.

I kväll väntar en sevärd ledarboll med australiensaren Day och amerikanen Bubba Watson på första tee på TPC River Highlands.

Med tio minuters mellanrum – 16:00 och 16:10 svensk tid – går de två svenska hoppen ut.

Henrik Norlander och Jonas Blixt delar just nu på 35:e platsen på fyra slag under par.

Efter sitt 20 månader ofrivilliga skadeuppehåll är Blixt tillbaka där han vill vara, i kampen om placeringarna på PGA-touren. I maj gjorde han sin comeback, Travelers Championship är hans femte tävling, hittills har det som bäst blivit en 65:e plats.

På fredagen klarade han sin andra kvalgräns. En sänkt långputt för birdie på det 18:e hålet gav en skön känsla att ta med sig till det tredje varvet.

Nyligen OS-uttagne Henrik Norlander kunde inte följa upp sin smakstart från torsdagen då han med en 65-runda tog sig till en topposition i resultatlistan.

Den dagen avancerade han med en eagle på det 13:e hålet.

På fredagen föll han med en dubbelbogey på samma hål. Utslaget landade långt till vänster – out of bounds – och scoren kunde inte räddas på andrabollen.

Även Norlander avslutade dagen med en sänkt birdieputt och tar sig idag an ”moving day” med sikte uppåt.

Jason Day, däremot, behåller gärna sin position, även han tillbaka efter skada men med en ännu påminnande stelhet.

Han gick fredagens två slingor på 32 respektive 30 slag och tog sig med en sen starttid in som ledare. Efteråt hyllade han sin putter:

– Jag har bytt tillbaka till min Spider och känner att jag kan lita på den linje jag ser igen. Skönt att kunna visualisera en putt och tänka att den kommer att rulla i hål. Närmast jagas Jason Day av Bubba Watson och Kramer Hickok. Sju spelare, bland andra Justin Rose, delar på fjärdeplatsen.

Klicka här för en aktuell ledartavlaText: Tomas Hagfeldt • 2021-06-26
TournyttHenrik NorlanderJonas BlixtPGA TourTournyttTravelers Championship
Scroll to Top