Flaggorna lär ha bra fart under morgondagen med tanke på den vind som förväntas. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Nya TV-tider: Vinden tvingar fram starttiderna

KUNGSBACKA. På grund av en blåsig prognos kommer man att slå ut från både tian och ettan på lördagen. Detta gör att också TV-tiderna förändrats.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-11

Prognosen viskar om starka vindar under lördagen, upp till 20 sekundmeter under lördagseftermiddagen. Detta gör att tävlingsledningen tvingats lägga om starttiderna för tredje ronden.

På grund av Vallda Golf & Country Clubs öppna karaktär kan det bli riktigt problematiskt för spelarna om vinden är hård. Rentav ospelbart om bollarna inte längre ligger stilla på greenerna. Därför har det nu beslutats att man kommer spela från både hål ett och tio vilket gör att man halverar den tid som krävs för att få alla spelare att hinna runt och därmed kommer den sista putten att slås runt klockan 13.00 på lördagen.

Enligt SMHI ska vinden, under den tid spel pågår med det reviderade schemat, vara mestadels västlig och runt 6–7 meter per sekund i styrka. I byarna kan dock vinden nå upp till 19 sekundmeter.
Under eftermiddag och kväll förväntas vinden bli ännu starkare.

Och just vinden påverkade spelarna redan under torsdagen. Eller ja, i alla fall förberedelserna inför lördagens vind. Med rädsla för att banan ska komma att spelas för svårt valde tävlingsledningen att inte klippa greenerna till fredagens spel. Detta gjorde att stimpmätaren bara nådde upp till runt nio fot, vilket är betydligt lägre än vad de här spelarna är vana vid. Henrik Stenson märkte av detta.
– Det är väldigt långsamt där ute. Den här typen av greener och gräs är inte så snabbt i vanliga fall och nu utan klippning var det inget vi är vana vid. I The Open brukar det vara runt 10,5, vilket är långsamt jämfört med andra tävlingar.
– Vi är nog en hel del spelare som lämnat mer än en putt kort där ute idag. Greenerna ser inte så långsamma ut som de i själva verket är.

I och med att man flyttat fram starttiderna kommer också TV-tiderna att förändras.
Scandinavian Mixed sänds på TV6, Viaplay och V Sport Golf och kommenterar gör Anders Sjöstrand och Carin Hjalmarsson.

Här är lördagens sändningstider:

09.30–14.00Text: Jesper Johansson • 2021-06-11
TournyttEuropean TourHenrik StensonLadies European TourTournytt
Scroll to Top