Alexander Björk hade en härlig dag på danska Himmerland och noterade både en hio och en fin rond på 63 slag // Foto: Getty Images (Arkiv)

Europatouren

Hio och kanonrond av Björk

Svensk dynamit andra dagen i Danmark.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-28 Uppdaterad 2021-05-28

Andra dagen av Made in Himmerland bjöd på fint spel av de svenska spelarna.

Alexander Björk hade en fantastisk dag och när han kom till det korta 16:e hålet var han redan sex under par.

Då gjorde han så här:

En av de läckraste fullträffarna man sett på länge.

– Det var 92 meter in i vinden och jag slog en 56-gradare som jag tror var uppe på kullen och spann tillbaks i. Jag har sett några sådana tidigare år och det var kul att göra en själv, sa Björk efter drömslaget.

Det var Björks första hio i tävlingssammanhang men har fyra stycken sedan tidigare på träning.

Två par senare signerade Björk för en 63-rond (-8) och parkerar på en ensam tredjeplats efter halva tävlingen, tre slag bakom ledande österrikaren, Bernd Wiesberger, som är elva under par. Hans landsman, Matthias Schwab är ensam tvåa på tio under par.

Hans fina rond tangerades sedan av en annan svensk. Joakim Lagergren gick på eftermiddagen och var tio slag bättre andra dagen än den första. Lagergren startade på tia och hann med en bogey och en birdie innan han gjorde eagle på det 309 meter korta par fyra-hålet 17.

Det var på Lagergrens sista nio (banans första) som det rasslade till ordentligt. Svensken gjorde birdies på hål 2, 3, 4, 5, 6 och åtta innan han nöjde sig med ett par på det nionde för en finfin 63-rond. Lagergren delar niondeplatsen, fem slag bakom ledaren.

Som om inte det vore nog med svenska kanonronder på Himmerland så kom Sebastian Söderberg in på 65 slag och klättrade upp på rätt sida kvalgränsen på sina två under par och delad 58:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-28
TournyttAlexander BjörkBernd WiesbergerEuropean TourJoakim LagergrenMatthias SchwabSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top