Läckt film visar

Bråket mellan Koepka och DeChambeau fortfarande igång

Brooks Koepka och Bryson DeChambeau är långt ifrån bästa vänner...

Text: Jesper Johansson • 2021-05-25 Uppdaterad 2021-05-25

Brooks Koepka och Bryson DeChambeau är kanske inte bästa vänner, det har vi vetat om ett tag. Steve Stricker lär behöva ha det här i åtanke inför Ryder Cup i höst då det inte känns som att de drar helt jämnt. Kanske kan den kyliga stämningen till och med vara ett skäl till att inte ta ut Brooks Koepka, då Bryson DeChambeau redan är i princip klar för matchen på Whistling Straits.

En video har läckt och tagit sig ut på sociala medier. Filmen visar att det inte finns en speciellt god relation mellan de båda majorvinnarna. I videon får vi se Koepka intervjuas av Golf Channel efter sitt andravarv av tävlingen. Mitt i intervjun kan vi se och höra Bryson DeChambeau passera bakom Koepka samtidigt som han suckar, himlar med ögonen och tappar fokus.
– Jag puttade inte bra idag men jag tror inte att någon kommer göra det med den här vinden. Det är väldigt svårt. Jag vet inte vad de andra ha sagt eller så … det är bara svårt att läsa greenerna här, sa Koepka och fortsatte:
Ibland, ehm, … jag tappade fokus där. Efter att ha hört det där skitsnacket.

Det är inte helt enkelt att förstå vad Brooks Koepka refererar till. Vad Bryson DeChambeau säger är svårt att höra. Oavsett är videon från i fredags ett bevis på att rivaliteten mellan de båda fortfarande är i liv.

Fejden mellan de båda inleddes 2018 då Brooks Koepka hängde ut DeChambeau för hans långsamma spel, vilket ledde till ett möte mellan fyra ögon under The Northern Trust 2018. Sedan dess har det munhuggits i sociala medier. Bland annat kritiserade DeChambeau Koepka för hans fysik – varpå Koepka svarade med en “zinger”:


Text: Jesper Johansson • 2021-05-25
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top