Hampus Bergman lyfter fram järnspelet som en av förklaringarna till en stark öppning i Dormy Open. Foto: Getty Images

Dormy Open

Formstark svensk skuggar täten på Österåker

Hampus Bergman vann på svenska touren för två veckor sen. Nu slåss han i täten på Challenge Tour.

Text: Oskar Åsgård • 2021-05-20 Uppdaterad 2021-05-20

I flera avseenden är 27-årige Hampus Bergman, som representerar LannaLodge Golf, ett utmärkt exempel på vikten av att ha svenska Challenge Tour-tävlingar. För två veckor sen vann han premiärtävlingen på årets Moregolf Mastercard Tour, den svenska proffstouren för herrar.

Tack vare den placeringen fick han en av platserna vikta åt svenska spelare i förra veckans Challenge Tour-tävling, Range Servant Challenge by Hinton Golf. Bergman svarade upp genom att sluta på delad 15:e plats, näst bäst av svenskarna.

Den här veckan fick han ytterligare en chans på Challenge Tour och efter 36 hål av veckans Dormy Open, på Österåkers GK utanför Stockholm, är han delad tvåa på tio under par efter två fina 67-ronder. Fransmannen Felix Mory leder på elva under par i skrivande stund.

– Det rullar på just nu, så det är roligt. Man får försöka ta tillvara på det och bara spela på, säger Hampus Bergman i en intervju med touren.

Precis som under onsdagens öppningsrond noterade Bergman på torsdagen fyra birdies, en eagle och blott en bogey. Torsdagens eagle kom på det 16:e hålet, det 260 meter korta par 4-hålet på Öster by Stenson som är inom räckhåll från tee för spelarna.

– Stabilt spel idag också. Träffade mycket greener, järnspelet var riktigt bra idag också och puttningen var okej, säger Bergman om ronden.

Utan Dormy Open hade Hampus Bergman varit i Fjällbacka den här veckan och varit en av förhandsfavoriterna i Moregolf Mastercard Tour-tävlingen som inleddes där idag. Istället fick han chansen att visa vad spelet håller för på en högre tournivå och förbereder sig nu för att slåss om segern på Österåkers GK.

Nyckeln till det?

– Grejen är väl att inte tänka allt för mycket. Bara fortsätta att följa spelplanen, fortsätta spela på och se hur långt det räcker. Halva tävlingen kvar fortfarande så mycket kan hända.

Andra ronden pågår just nu, klicka här för att se en aktuell ledartavla från Dormy Open.

Mer läsning från Dormy Open:

Banrekord och hyllningar av Stensons bana

Se tourens TV-intervju med Hampus Bergman:


Text: Oskar Åsgård • 2021-05-20
TournyttChallenge TourDormy OpenTournytt
Scroll to Top