Österrikaren Matthias Schwab var bäst av alla under första dagen av British Masters på Belfry // Foto: Getty Images

Europatouren

Schwab starkast första dagen på Belfry

Trög start för svenskkvartetten.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-13 Uppdaterad 2021-05-13

Veckans ET-tävling, Betfred British Masters, inleddes redan på onsdagen och det är österrikiskt i topp efter 18 hål.

Matthias Schwab gick runt Belfrys Brabazon Course på 66 slag och leder efter första dagen med ett slag före skotten Calum Hill.

– Det känns som en bra score idag och jag är väldigt nöjd med hur jag spelade. Jag höll ihop spelet bra och sju birdies och en bogey är jag väldigt belåten med, sa 26-åringen från Schladming, som trots mängder av fina placeringar de senaste åren fortfarande jagar sin första seger på Europatouren.

– Förhoppningsvis händer det bara någon dag. Mitt spel känns tillräckligt bra och jag tror inte att jag behöver ändra något särskilt för att kunna vinna, bara ha rätt vecka.

Hela nio spelare delar tredjeplatsen på fyra under par, bland dem Schwabs landsman Bernd Wiesberger och italienaren Guido Migliozzi.

Tävlingens värd, Danny Willett öppnade med en fin 69-rond och delar 12:e plats.

– En riktigt bra start och jag gav mig själv massor av chanser, tyvärr tog jag inte så många som jag hade önskat men det är ändå en bra rond och bra utgångsläge inför resten av tävlingen. Jag tappade lite fokus på slutet och valde fel slag på 17:e man jag är ändå nöjd med dagen.

För svensk del är Rikard Karlberg bäst efter första dagen och han delar 52:a plats efter en rond på par. Karlbergs scorekort var färgglatt för dagen med bland annat fyra birdies och en eagle, men samtidigt en trippelbogey på hål nummer fyra samt tre bogeys.

Alexander Björk och Sebastian Söderberg är ett slag bakom Karlberg på delad 70:e plats medan Kristoffer Broberg (+4) och Joakim Lagergren (+5) behöver en kanonrond andra dagen för att ta sig vidare till helgens spel.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-13
TournyttAlexander BjörkBernd WiesbergerDanny WillettEuropean TourGuido MigliozziJoakim LagergrenKristoffer BrobergMatthias SchwabRikard KarlbergTournytt
Rulla till toppen